Mipan Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Koledzy mam pytanie zamówiłem dziś aerograf nowy już bardziej konkretny i w związku z tym mam pytania dwa;Jak się czyści po malowaniu taki sprzęt czy trzeba rozkręcać go na drobny mak wyciągać igłę itp czy wystarczy przepłukać np benzyną tak jakby się malowało a drugie pytanie to ;czym go czyścić po malowaniu farbą Pectra woda czy jakiś inny specyfik? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Chwilowo prace są wstrzymane.ponieważ mam I zmianę i jak wracam już jest szaro ale nie próżnuję.Postanowiłem,że wykorzystując światłowody i mały brelok latarkę zrobię oświetlenie przednich lamp.A jak się uda to może i wnętrze będzie podświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 A więc po każdym malowaniu musisz go czyścić , możesz ożyć tool cleanera z gunze, wkrótce będzie dostępny, lub zmywaczem do sidoluxu. Ale uważaj nad używaniem nitro itp specyfików ponieważ łatwo uszkodzić lub roztopić uszczelki, najbardziej narażona jest ta miedzy dyszą a jej obudową. Jeśli będziesz czul że aero źle maluję proponuję go rozkręcać za każdym razem, ale nie trzeba tego robić. Światłowody to bardzo fajny pomysł, już widziałem gdzies w internecie takowy paten, za ich pomocą można rozświetlić deskę rozdzielczą. Ps daruj sobie Pactrę chyba że masz dostęp do tej z USA, lepsze farby to Tamiya, Gunze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Widziałem jednego Skyline z filmu 2fast 2 furious, koleś zrobił całe oświetlenie począwszy od lamp, poprzez wnętrze i neony pod karoserią właśnie za pomocą światłowodów. Szczęka mi opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Jak wyglądają takie światłowody w modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Jutro jak znajdę czas to zrobię fotki to będziesz mógł zobaczyć.Ale jeszcze ich nie zamontowałem Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 a Teraz coś może nie na temat ale potrzebuję rady bardziej doświadczonych modelarzy.Kupiłem taki aerograf dzisiaj.Wczoraj dowiedziałem się że trzeba go czyścić np zmywaczem do sidoluxu.Czy wszystkie farby nim czyścimy czy np do Revell'a i Humbrola mogę używać np benzyny ekstrakcyjnej.Bo np Pectra nieszczęsna schodzi pod wpływem wody,czy więc można czyścić sprzęt wodą,bo tak mam napisane w instrukcji.I co sądzicie na temat Humbrola i Revella.Bo ja wcześniej nimi malowałem i muszę powiedzieć ,że mają bardzo ładny połysk(szczególnie Humbrol).Czekam na rady i opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Też widziałem tego Skyline'a aż tak bardzo nie chce kombinować.Chcę tylko jak już pisałem przednie światła,podłogę z przodu i jak się uda zegary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dzisiaj pomalowałem podwozie .Z efektu jestem zadowolony,oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Myślałeś nad jakimiś (mikro!) otarciami? Wiem, że cywilni mało stosują takie sprawy, a to błąd! Przecież to sportowy samochód nie? Nie wspominam o błocie, a co najmniej kurzu i pyle. ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 W sumie to nawet jakbym chciał zrobić imitację używania to mam za małe umiejętności ale w tym modelu zamierzenie miałem takie,że samochód ma być tunningowany .A wiadomo jak takie samochody wyglądają.Są zadbane i często biorą udział w pokazach i zlotach.Ja mam zamiar własnie taki samochód wykonać.A tak z przymrużeniem oka to auto nie jeździ po naszych drogach więc otarcia mu nie grożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Jak uważasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Zużycie podwozia mozna bardzo prosto osiągnąć ciągnąc je całe "suchym pędzlem" w kolorze gun metal. Fajnie wychodzi. Nawet gdzieś na forum tutaj któryś z kolegów to zastosował. Jak znajdę linka do konkretnej relacji to kleje. A podwozie wygląda bardzo dobrze, żadnych paprochów ani niczego innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Postaram się zastosować tą metodę przy następnym modelu.Dziękuję za rady Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Przeczytaj ten wątek, wiele powinno Ci się wyjasnić viewtopic.php?t=7322 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Co Wy na to jakbym pomalował wał napędowy na czarny połysk.Będzie może bardziej realnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Co Wy na to jakbym pomalował wał napędowy na czarny połysk.Będzie może bardziej realnie? Jeżeli już to na srebrno, albo bardziej na takie aluminium. Przynajmniej wg mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Wstrzymam się chyba z malowaniem.NIe chcę zgadywać jak on wygląda.Może ktoś trafił na jakieś zdjęcia EVO IX to będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Jak człowiek nie spróbuje to się nie nauczy.Postanowiłem jednak że "suchego pędzla" użyję w tym modelu.Nie wiem czy dobrze wyszło,więc proszę o opinię kolegów którzy sie lepiej znają na tej technice(koleżanki również) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Według mnie fajnie się to prezentuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Mipan...po stokroć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 No jak sie podoba specjalistom to jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Nie dawały mi spokoju tarcze hamulcowe z "pudełka",więc postanowiłem wykonać nowe samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Oto link do podświetlanego Skyline'a z 2fast 2 furious o którego pytał wcześniej miqs(właściwie chciał zobaczyć jak wygląda podświetlenie modelu ogólnie) http://pl.youtube.com/watch?v=gIyOo1q_vOA&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi