Endrju Napisano Czwartek o 17:13 Autor Share Napisano Czwartek o 17:13 22 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jeszcze drobne uzupełnienie, w naszych PT-76 na tylnej ścianie dodawano dwie pionowe drewniane belki w celu zapobiegania uderzeniom w poprzedzający pojazd w ładowni okrętu desantowego. Dzięki przyjacielu za tę bardzo cenną informację. Umieszczając tylny znak pojazdu specjalnego wzorowałem się na poniższym zdjęciu. Było to w zasadzie jedyne sensowne zdjęcie pojazdu z 7 ŁDD od tyłu jakie znalazłem nie licząc pojazdów muzealnych. No i dopiero jak mi napomknąłeś o tych klockach to przyjrzałem się zdjęciu dokładniej iw wtedy te klocki zauważyłem. W sumie jest to element do poprawienia. Może się skuszę. Nie mniej jednak może to być cenna informacja dla innych kolegów. A skąd pochodzą te dwie fotki, które wrzuciłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Czwartek o 17:25 Share Napisano Czwartek o 17:25 10 minut temu, Endrju napisał: Dzięki przyjacielu za tę bardzo cenną informację. Umieszczając tylny znak pojazdu specjalnego wzorowałem się na poniższym zdjęciu. Było to w zasadzie jedyne sensowne zdjęcie pojazdu z 7 ŁDD od tyłu jakie znalazłem nie licząc pojazdów muzealnych. No i dopiero jak mi napomknąłeś o tych klockach to przyjrzałem się zdjęciu dokładniej iw wtedy te klocki zauważyłem. W sumie jest to element do poprawienia. Może się skuszę. Nie mniej jednak może to być cenna informacja dla innych kolegów. A skąd pochodzą te dwie fotki, które wrzuciłeś? Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie jeszcze w starej siedzibie w Alejach Jerozolimskich, mają tam kilka sztuk PT-76. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi