Arkos22 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Witam serdecznie wszystkich modelarzy. Jestem tutaj nowy i chce zwiększać swoje umiejętności modelarskie. Każde uwagi będą dla mnie cenne. Pozdrawiam serdecznie Na warsztat wziąłem model Crusader AA IBG w skali 1/72. W barwach 10 Brygady Kawalerii. W modelu wymieniłem lufy na metalowe z Mastera. Dorobiłem uchwyty miedziane na kadłubie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Może się nie znam ale czy nie za zielinkawy ten model.Bo jak to tylko modernizacja już gotowego to możliwe że powinien być w tym brązowe zowym kolorze brytoli. Jak po remoncie kapitalnym to british olive drab ajak składak na szybko to możliwe że mieźle kolorowy.Brytyjskie,kanadyjski i polskie wojska były dość kolorowe bo nikt nie przmalowywał zielonego na zielony. Dopiero remont kapitalny lub głęboka modernizacja powodowało ujednolicanie malowania na britich olive drab . I to też nie do końca bo często malowano uszy myszki Miki. Pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 6 Września Autor Share Napisano 6 Września Zastanawiałem się nad Olive Drab ale padło na inny kolor. Nie wiem czemu wybrałem taki. Z początku wydawało mi się że dobry kolor wybrałem. Zobaczymy jak wyjdzie po całej kosmetyce. Dzięki że zwróciłeś uwagę na kolorystykę, mam akurat sporo brytyjskich modeli do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi