Bossman Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września 1 Kompresor firmy SIL-AIR - 1450 zł. Przygotowany dla grupy weekendowych modelarzy i nie odebrany , zgodnie z umową proponuję go innym modelarzom . Pojemność zbiornika kompresora to ok. 20 litrów. Wydajna sprężarka pozwala utrzymując ciśnienie robocze od 0-8 atm . Cicha praca sprężarki (około 40 decybeli) pozwala na pracę nawet w nocy. Wymiary : wysokość około 56 cm ,szerokość około 38 cm. Sam eksploatuję taki kompresor od 10 lat , jest to kompresor o dużej niezawodności , w trakcie eksploatacji należy dbać o okresowe odwadnianie kondensatu nagromadzonego w zbiorniku lub separatorze pod reduktorem ciśnienia . Sprężarka wyposażona jest w „oczko„ dzięki któremu można kontrolować poziom oleju . . Kompresor po przeglądzie , wymianie oleju i kontroli szczelności połączeń i czyszczeniu zbiornika . 2 Kompresor "składak" 6 L -1000zł. Zbudowany z oryginalnych podzespołów i sprężarki Danfosa stosowanej w klimatyzacji , sprężarki z współczesnych lodówek są za mało wydajne a żywotność zbyt krótka Gabaryty kompaktowe , cicha praca (poniżej 40 decybeli), pozwoli na pracę aerografem w godzinach wieczornych . Kompresor wyposażony w wyłącznik ciśnieniowy , reduktor ciśnienia z separatorem kondensatu , zaworem spustu kondensatu ze zbiornika. Pojemność zbiornika kompresora 6 l. Wymiary 36cm x 42 cm x 18 cm . Masz pytania , szukasz innego kompresora , odpowiem na priv. wpadnij osobiście , otrzymasz wiele cennych rad jak prawidłowo eksploatować kompresor, zapraszam . Wysyłka kurierem ok 45zł. Preferuję odbiór osobisty .Jeżeli szukasz solidnego kompresora umów się na „oględziny „ , zapraszam . Masz pytania , chętnie odpowiem na priv. Wystawiam na : Giełda modelarska modeli plastikowych redukcyjnych i dodatków. Modelarski bazar - giełda modeli plastikowych Modelworku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września 2 godziny temu, Bossman napisał: sprężarki z współczesnych lodówek są za mało wydajne a żywotność zbyt krótka Hmm, swoim lodówkowcem maluję już 5 lat i nadal jest ok. WYDAJNOŚĆ jak najbardziej wystarczająca do modelarstwa. Bez problemu moja gaśnica 6l jest nabijana do 6 bar. 1000 pln za samoróbkę to jakaś przesada .Cena komponenty na samoróbkę u mnie nie przekroczyła 100 pln. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bossman Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września Patryku - z geniuszami nie dyskutuję , pozdrawiam ! Jak będziesz miał pytania w temacie kompresorów to zapraszam na priv , chętnie odpowiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września Ja tam geniuszem nie jestem, ale jak coś jest danfosowskie, to się cenie nie dziwię. Pracowałem z elementami pneumatycznymi tej firmy (głównie elektrozawory i siłowniki automatyki przemysłowej) i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Gdyby mi się akurat spaprał kompresor, to chyba długo bym się nie zastanawiał. Niestety - działa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi