Skocz do zawartości

2 KOMPRESORY

Bossman

Rekomendowane odpowiedzi

1 Kompresor firmy SIL-AIR - 1450 zł. Przygotowany dla grupy weekendowych modelarzy i nie odebrany , zgodnie z umową proponuję go innym modelarzom . Pojemność zbiornika kompresora to ok. 20 litrów. Wydajna sprężarka pozwala utrzymując ciśnienie robocze od 0-8 atm .  Cicha praca sprężarki (około 40 decybeli) pozwala na pracę nawet w nocy. Wymiary : wysokość około 56 cm ,szerokość około 38 cm. Sam eksploatuję taki kompresor od 10 lat , jest to kompresor o dużej niezawodności   , w trakcie eksploatacji należy dbać o okresowe odwadnianie kondensatu  nagromadzonego w zbiorniku lub separatorze pod reduktorem ciśnienia   . Sprężarka wyposażona jest w  „oczko„ dzięki któremu można kontrolować poziom oleju . . Kompresor po przeglądzie , wymianie oleju i kontroli szczelności połączeń i czyszczeniu zbiornika . 
 2 Kompresor  "składak" 6 L -1000zł. 
Zbudowany z oryginalnych podzespołów i sprężarki Danfosa stosowanej w klimatyzacji , sprężarki z współczesnych lodówek  są za mało wydajne a żywotność  zbyt krótka    Gabaryty kompaktowe , cicha praca (poniżej 40 decybeli), pozwoli na pracę aerografem w godzinach wieczornych .  Kompresor wyposażony w wyłącznik ciśnieniowy  , reduktor ciśnienia z separatorem kondensatu , zaworem spustu kondensatu ze zbiornika. Pojemność zbiornika kompresora 6 l.  Wymiary 36cm x 42 cm x 18 cm . Masz pytania , szukasz innego kompresora , odpowiem na priv.  wpadnij osobiście , otrzymasz wiele cennych rad jak prawidłowo eksploatować kompresor, zapraszam  .   Wysyłka kurierem ok 45zł. 
Preferuję odbiór osobisty .Jeżeli  szukasz solidnego kompresora umów się na „oględziny „ , zapraszam .
Masz pytania , chętnie odpowiem na priv.
 Wystawiam na : Giełda modelarska modeli plastikowych redukcyjnych i dodatków.
                Modelarski bazar - giełda modeli plastikowych
                Modelworku

IMG20250926152927.jpg

IMG20250926152935.jpg

IMG20250926153154.jpg

IMG20250926152158.jpg

IMG20250926152333.jpg

2 godziny temu, Bossman napisał:

sprężarki z współczesnych lodówek  są za mało wydajne a żywotność  zbyt krótka  

Hmm, swoim lodówkowcem maluję już 5 lat i nadal jest ok. WYDAJNOŚĆ jak najbardziej wystarczająca do modelarstwa. Bez problemu moja gaśnica 6l jest nabijana do 6 bar. 1000 pln za samoróbkę to jakaś przesada .Cena komponenty na samoróbkę u mnie  nie przekroczyła 100 pln.

• Haha 1

Ja tam geniuszem nie jestem, ale jak coś jest danfosowskie, to się cenie nie dziwię. Pracowałem z elementami pneumatycznymi tej firmy (głównie elektrozawory i siłowniki automatyki przemysłowej) i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Gdyby mi się akurat spaprał kompresor, to chyba długo bym się nie zastanawiał. Niestety - działa :D

• Like 2

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.