rizzi GT Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Wklejam parę fotek nad czym ostatnio, a raczej ostatni rok pracuję. Bardziej wtajemniczeni wiedzą dlaczego tak dluuuugo mi się z tym Vikingiem schodzi ... Jest to Viking "Navy-1" z pokładu USS Abraham Lincolm na którym 1 maja 2003 roku przeleciał się prezydent George W.Bush. Zestaw Hasegawy, bodajże najlepszy na rynku. Jednak dość ubogi i nie pokazujący wiele np komora uzbrojenia ... Dlatego też zdecydowałem się go trochę pochlastać Po wyjęciu z pudła. Pierwsze cięcia... Wnęka podwozia przedniego od podstaw. Oryginał nie nadawał się do użytku, a kabina z zestawy Airfix/SK Model i kabina z zestawu Hase były do siebie podobne jak F-16 i B-2 ... Komora uzbrojenia w zestawie Hase nie istnieje ;) Chlastanie cd... Kadłub po złożeniu. Mechanizm składania skrzydła podczas pasowania ale jeszcze przed wyrównaniem. Jako materiał wyjściowy użyłem foteli żywicznych Pavli. Kabina w dość zaawansowanej formie. W chwili obecnej pomalowane są elementy mechanizmów na biało i zastanawiam się nad washem, oraz kończę rycie nowych lini podziału blach. Za parę dni następne fotki po poprawkach które już widzę że muszę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Poproszę o więcej . co CDN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Będę śledził z zainteresowaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Za parę dni następne fotki po poprawkach które już widzę że muszę zrobić. Cierpliwosci Tomku jeszcze nie minelo kilka dni [zobacz kiedy post byl napisany] Napisane: N gru 14 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Rafał ma podobną do mojej czasoprzestrzeń czekamy na dobę 48 godzinną , TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.gala Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Wklejam parę fotek nad czym ostatnio, a raczej ostatni rok pracuję. Bardziej wtajemniczeni wiedzą dlaczego tak dluuuugo mi się z tym Vikingiem schodzi ... [ciach fotki] W chwili obecnej pomalowane są elementy mechanizmów na biało i zastanawiam się nad washem, oraz kończę rycie nowych lini podziału blach. Za parę dni następne fotki po poprawkach które już widzę że muszę zrobić. Ha! Też męczę tego Vikinga. Wiesz że jest zestaw blach z Eduarda, co prawda do wersji S-3B, ale z tego co się doczytałem to obie wersje niewiele się różnią wyglądem. Prośbę mam, jakbyś mógł wrzucić fotki z jakimś zbliżeniem linii podziału już po przeryciu, ja robię to pierwszy raz, miałbym pogląd na grubość linii podziału jak +/- powinna być. Pozdrawiam M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi