Treevill Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Na potrzeby Zimowego konkursu potrzebuje fotki , rysunki lub plany okrętu klasy Parchim II na razie udało mi się zdobyć tyle a tu bardzo ciekawe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Mam jedno pytanie do speców od Radzieckiej/Rosyjskiej marynarki wojennej Sadząc po fotkach pokłady na początku były malowane na czerwono (ta jedna i zapewne starsza fotka) a później na zielono. Kiedy mogla nastąpić zmiana sposobu malowania pokładów ? Po zmianie ustroju w Rosji czy może wcześniej ? Zamierzam wykonywać moje modele w końcowym okresie istnienia ZSRR ale szczerze mówiąc bardzo podoba mi się ten zielony kolorek stad moje pytanie na temat malowania pokładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Grudnia 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2008 Hmmmm jednostka bardzo ciekawa.... Będę napewno przyglądał się relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 teraz spojrzałem na pierwsza fote i zgłupiałem staja obok siebie dwa Parchimy - jeden czerwony i jeden zielony ... widać Rosjanie nie maja ściśle określonej reguły co do malowania pokładu. Ciekawe jak to było w ZSRR ??? Mimo wszystko chyba jednak pomaluje ten okręt z zielonym pokładem bo podoba mi się ten kolor zresztą jeszcze mam sporo czasu na przemyślenie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Kiedyś podobnych materiałów chyba ktoś już szukał. Co do kolorów to chyba nie ma na to reguły przy tych jednostkach. Po tym jak zobaczyłem zielone pokłady lotnicze na Sovremennych w nic już nie wierze. Znalazłem tylko taki rysunek. Za fotkami polukam w najbliższym czasie. PS. Daj adres na PW. Jakieś dziwne 29MB fotek się znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 dzięki za rysunek a adres mail wysłany na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi