nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Opis: Sam kościół jako taki to drewniane puzzle 3D. Bardzo dobrze ze sobą wzajemnie spasowane. Klejone klejem typu wikol. Problem polega na tym, że w środku pierwotnie było totalnie pusto. Wnętrze całkowicie zrobione w zasadzie od podstaw: Figurka NMP metalowa , pomalowana akrylami AK 3G . Trzy drewniane ławki stworzone z przyciętych patyków do mieszania kawy. Paschał to odpowiednio przycięta wykałaczka. Ołtarz drewno z obrusem z chusteczki. Mszał i lekcjonarz rzeźba w glince z Action. Krzyż Baloton Models . Tabernakulum przerobiona skrzynia z zapasów. Oświetlenie LED za 5 zł (pierwszy raz w życiu) Dwa obrazy: naklejki z dociętymi patyczkami drewna. Dzwon wydruk 3D od Maciej Andryszak plus lina holownicza z zapasów, montowane na pojedynczym zszywaczu. Na zewnątrz: Drzewa ze sklepu modelarskiego. Ziemia i kwiaty zamówione na Aliexpress. Krzyż Baloton Models (ten sam model co w środku). Rower z tego co pamiętam IDAP technologu. Motocykl Harley WLA od Academy. Modlący się żołnierze FC ModelTrend - dobrze, że trzech jest w środku bo produkt conajmniej dyskusyjnej jakości. Genialne inaczej podpory, utrudniające prawidłowe usunięcie figurek i taki sobie detal. Żołnierz robiący facepalm najlepiej to podsumowuje - poziom figurek. Przy następnym takim przedsięwzięciu wezmę uwagi zaznaczone w warsztacie są cenne. P.S generalnie ten dach przylega akurat kabelek lekko go podniósł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Świetny kościółek!! Wielki plus za elektryczne oświetlenie, wiem, że to nie są proste rzeczy to tak podpiąć, żeby działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 11 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Świetny kościółek!! Wielki plus za elektryczne oświetlenie, wiem, że to nie są proste rzeczy to tak podpiąć, żeby działało. Elektrykę robiłem pierwszy raz w życiu. Długi myślałem co i jak zrobić, żeby wnętrze było oświetlone. Ostatecznie kupiłem małe lampki LED za 5 zł, które zawinąłem w dodatkowe obelkowanie w dachu. Następnym razem dopracuje zieleń i na bank wezmę inne figurki niż FC ModelTrend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia W sumie niezły pomysł z gotowymi lampkami. Ja bede musiał w tym roku pomyśleć nad zmianą oświetlenia w szopce Bożonarodzeniowej, bo sie rozpadło ze starości w zeszłym roku. Jakbyś robił coś większego to są gotowe figurki księdza i po przeróbkach masz jeszcze klęczących ludzi zamiast żołnierzy. https://www.scalemates.com/kits/bronco-cb35206-gods-blessing--618307 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 29 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: W sumie niezły pomysł z gotowymi lampkami. Ja bede musiał w tym roku pomyśleć nad zmianą oświetlenia w szopce Bożonarodzeniowej, bo sie rozpadło ze starości w zeszłym roku. Jakbyś robił coś większego to są gotowe figurki księdza i po przeróbkach masz jeszcze klęczących ludzi zamiast żołnierzy. https://www.scalemates.com/kits/bronco-cb35206-gods-blessing--618307 O dzięki za ten link, może się kiedyś przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi