koksik750 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Z racji, iż straciłem zapał do mustanga i w ogóle do aut, a wręcz odwrotnie aż ręce mi się palą do mechów (robotów), postanowiłem wystawić w konkursie tego oto "robocika": In box: Instrukcja (pomijając schemat składania elementów): Wykonanie powala na kolana, elementów od groma, a po złożeniu zaledwie jakieś 16cm wys. Wypraski są w odpowiednich kolorach, na upartego wystarczyłoby wyciąć wypolerować miejsca ucięcia i złożyć. Ale co to by był za model?? Malowanie zgodne z instrukcją, oczywiście od siebie dodam cieniowanie aby model wyglądał bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Po jakiś 5-6 godzinach udało mi się złożyć wszystko w jedną całość. Większość części jest już przygotowana do podkładu. Od rana będę wypełniał niektóre szczeliny klejem CA ( zamiast szpachli ) i wkrótce podkład. Oto poglądowe zdjęcia tego co wyszło bo długiej pracy ( nie posiada wszystkich malutkich elementów - tymi zajmę się przed podkładowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Załóż mu jakieś majtki żeby nie siać zgorszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Ciekawy ten mech, chociaż nie kojarzę z jakiej serii anime jest!? W sumie taki gundamowy klimat, z domieszką elementów z średniowiecznych zbroi Ogólnie bardzo fajne te modele, prawda?? Bardzo uniwersalne. Jak ktoś nie ma zajawki na sklejanie to po prostu je składa. A jak ktoś para się modelarstwem to są ta świetne wyjściowe plastiki, z których można fantastyczne modele zrobić. Ja w ostanim czasie bardzo ‘zajarałem’ się tymi mechami: http://www.1999.co.jp/eng/10064028 Po oglądnięciu kilku odcinków serii Votoms, stwierdziłem, że są to fantastyczne modele na dioramy!! Polecam zerknąć tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=wlW2s4UZcpA Duch Szeregowca R. wiecznie żywy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Anime - Super Robot Wars OG - wszystkie odcinki są na youtubie więc za free możesz obejrzeć. Mam jeszcze jednego z tej serii, i jednego wczoraj zakupiłem. Jeszcze kilka ich zostało, lecz spłukałem się na święta z suszarnią i farbami itp więc muszą trochę poczekać. A co tego co mi pokazałeś - zupełnie nie mój klimat - ja właśnie lubię coś na pograniczu gundama i "magicznych stworzeń" czyli jakiś gundamowy robot właśnie z domieszką skrzydeł, kolcy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 No ciekawe, ciekawe. Widzę,że robociska opanowały Cię całkowicie , hehehe Tylko jedna mała uwaga - w tytule napisałeś WEIBRITTER, a na pudełku stoi jak byk WEISSRITTER, czyli Biały Rycerz Nie jestem dobry z niemieckiego, ale po mojemu tak właśnie powinno być. Zresztą Kuba Ślęczka, germanista skądinąd, powinien nam to wytłumaczyć dokładniej . Sorry, że się czepiam, ale nie mogłem na ten tytuł wątku patrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Zastanawiałem się nad prawidłową nazwą ale po obejrzeniu anime, gdzie wymawiali jego nazwę przez "B" postanowiłem tak napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 a może chodziło o "ß" bo to to samo co ss w zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 a może chodziło o "ß" bo to to samo co ss w zasadzie Dokładnie o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi