Skocz do zawartości

Dzbanek z pUetFOM i bez cycków, Tamiya, 1/72

ArtuRze

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zgadza się, ukradłem tytuł - ale tylko frajer by nie skorzystał 😎

Podejście numer dwa do pana Łanowskiego, tym razem z wydrukowanymi częściami z projektów od Soyuyo + moje własne. Tutaj na ten przykład jego silnik czekający na opędzlowanie:

?6vl428u

Przeszczepu płetwy grzbietowej z zestawu Revella drugi raz nie zamierzam przeżywać, więc sobie wystrugałem w kąkutrze taką szytą na wymiar. Na pewno lepsza niż to co zrobił Quickboost -lecąc z pamięci, jak dla mnie jest za długa, coś nie tak było z jej profilem, a na deser statecznik pionowy w moim egzemplarzu odtwarzał banana.

Źródłem wiedzy były rysunki techniczne znalezione na Aircorpslibrary, przy okazji widać co mi tam dalej między innymi chodzi po głowie:image.png.c5b8548a704c79173b39f1de531a35ec.png

Lekkie podcięcie statecznika pozostałe z fazy testów, nie wiem czy jest obecnie potrzebne:
?z96ggz0

Hops, a tutaj mamy przyłożoną płetwę na sucho
?5rb4jax

Tutaj również klapnięta na swoje miejsce, po zrobieniu foty podciętego statecznika w końcu będę mógł ją przykleić. A potem będzie małe szpachlowanko:
?yz0x5mk

Dla posiadaczy drukarki dostępne tutaj https://cults3d.com/en/3d-model/game/long-dorsal-fin-for-p-47-tamiya-1-72 

Bezdrukarkowców zapraszam na PW.

Wnętrze kokpitu również zagrabione od Soyuyo, jedyne co, to wyrzeźbiłem tył tablicy, bawiąc się polistyrenem i cyną:
?qxwr0g2

?38firqp

Żeby nie było za kolorowo, muszę skontrolować co tu się dzieje. Bo to, że tablica jest wyrównana względem tylnej krawędzi kokpitu, gdzie wejdzie blacha z zagłówkiem, to jestem w stanie sobie rękę uciąć. Ale względem przodu wygląda trochę, jakby delikatnie uszko klapnęło temu misiu. Inna kwestia, czy to się da jeszcze jakkolwiek poprawić:
?mf8dbcg

• Like 6