ArtuRze Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Tak, zgadza się, ukradłem tytuł - ale tylko frajer by nie skorzystał Podejście numer dwa do pana Łanowskiego, tym razem z wydrukowanymi częściami z projektów od Soyuyo + moje własne. Tutaj na ten przykład jego silnik czekający na opędzlowanie: Przeszczepu płetwy grzbietowej z zestawu Revella drugi raz nie zamierzam przeżywać, więc sobie wystrugałem w kąkutrze taką szytą na wymiar. Na pewno lepsza niż to co zrobił Quickboost -lecąc z pamięci, jak dla mnie jest za długa, coś nie tak było z jej profilem, a na deser statecznik pionowy w moim egzemplarzu odtwarzał banana. Źródłem wiedzy były rysunki techniczne znalezione na Aircorpslibrary, przy okazji widać co mi tam dalej między innymi chodzi po głowie: Lekkie podcięcie statecznika pozostałe z fazy testów, nie wiem czy jest obecnie potrzebne: Hops, a tutaj mamy przyłożoną płetwę na sucho Tutaj również klapnięta na swoje miejsce, po zrobieniu foty podciętego statecznika w końcu będę mógł ją przykleić. A potem będzie małe szpachlowanko: Dla posiadaczy drukarki dostępne tutaj https://cults3d.com/en/3d-model/game/long-dorsal-fin-for-p-47-tamiya-1-72 Bezdrukarkowców zapraszam na PW. Wnętrze kokpitu również zagrabione od Soyuyo, jedyne co, to wyrzeźbiłem tył tablicy, bawiąc się polistyrenem i cyną: Żeby nie było za kolorowo, muszę skontrolować co tu się dzieje. Bo to, że tablica jest wyrównana względem tylnej krawędzi kokpitu, gdzie wejdzie blacha z zagłówkiem, to jestem w stanie sobie rękę uciąć. Ale względem przodu wygląda trochę, jakby delikatnie uszko klapnęło temu misiu. Inna kwestia, czy to się da jeszcze jakkolwiek poprawić: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Dzbanki zawsze spoko jednak brak cycków może drastycznie zmniejszyć liczbę odbiorców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi