kamiolszewski90 Napisano Czwartek o 16:11 Share Napisano Czwartek o 16:11 (edytowane) Wracam do modelarstwa po dłuższej przerwie . Na warsztat trafia tytułowy model od Asuka Model British Army Sherman III. W planach mam zamiar wykonać model pojazdu Sherman z okresu desantu na Sycyli w 1943 r. Model wzorowany na zdjęciach pojazdu o nazwie własnej CHURCHILL . Udało mi się znaleźć dwa zdjęcia tego pojazdu . Do budowy wykorzystam zestawy od Asuka model 35-017 British Army Sherman III Direct vision type (W early "VVSS" suspension) oraz z dodatków LANMO Model LM35037 Sherman M4A2 (D-Day) Deep wading kit , na zdjęciach widać jak by miał zamontowany system do odprowadzania spalin Edytowane Czwartek o 16:13 przez kamiolszewski90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Czwartek o 17:11 Share Napisano Czwartek o 17:11 58 minut temu, kamiolszewski90 napisał: ...na zdjęciach widać jak by miał zamontowany system do odprowadzania spalin ??? A model i konfiguracja ok. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano Piątek o 07:43 Share Napisano Piątek o 07:43 Masz już w ręku ten zestaw Lanmo?Jak u niego z jakością wydruku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano Piątek o 13:26 Share Napisano Piątek o 13:26 Też mnie ciekawi co to za twór to Lanmo. Dużo tego na kitajekspresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Piątek o 14:45 Share Napisano Piątek o 14:45 W mojehobby też sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiolszewski90 Napisano Piątek o 18:06 Autor Share Napisano Piątek o 18:06 3 godziny temu, martinello napisał: W mojehobby też sprzedają. Tak zestaw kupiony w sklepie Mojehobby 10 godzin temu, piotrkur napisał: Masz już w ręku ten zestaw Lanmo?Jak u niego z jakością wydruku? Tak posiadam już ten zestaw, Na pierwszy rzut oka wszystko jest dobrze wydrukowane , ostre krawędzie , barak tylko nitów na elemencie żywicznym . Przy najbliższej aktualizacji z budowy postaram się zrobić dokładniejsze zdjęcia zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Piątek o 18:32 Share Napisano Piątek o 18:32 A co z tym systemem odprowadzania spalin ? Bo wg mojej wiedzy wylot powietrza chłodzącego silnik znajduje się w tym samym miejscu co wydechy. I obie te funkcje "załatwia" tylny komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi