Mariusz80 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego (edytowane) Witam, w komplecie z Tamiya 32579. Edytowane 27 Lutego przez Mariusz80 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego W tytule podajesz nieprawdę co do typu samolotu i użytego modelu. To jest Hobby Boss 81774 Consolidated B-24J Liberator, a nie B-24D Liberator 1/48 (Hobby Boss 83212). Ten drugi jest w skali 1/32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Dokumentowałeś warstat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz80 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Poprawiłem. Mój błąd. Warsztatowe mam, dodam po weekendzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Kawał modelu. Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego (edytowane) Gratuluje ukończenia modelu - mój ulubiony samolot (szczególnie że latali na nim Polacy). Tylko chyba pomyliłeś samolot z czołgiem z obiciami, i gdzie się podziały odladzacze gumowe na krawędziach skrzydeł. Akurat Witchraft jest dobrze obfocony w czasie 2 wojny i nie jest to wersja J tylko H (przerobiony D z dodanym nosem z wieżą - widać to na pierwszym zdjęciu). Edytowane 28 Lutego przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego (edytowane) A brakuje jeszcze jak widać płyty pancernej pod kokpitem. Okienka na nosie pomijam milczeniem (Hobby Boss dał ciała). Zdjęcia z e strony: https://electraforge.com/brooke/flightsims/b24_flights/witchcraftHistorical.html Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz80 Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca Dziękuję za komentarze. Jako wersję "J" oznaczył ja producent zestawu, więc tak jest opisana. Co do samego weatheringu - jest to moja interpretacja, na pewno prawdziwy egzemplarz tak nie wyglądał. Obicia nie są wielkie, ale faktycznie jest tego sporo. Jednak na wstawionych przez Ciebie zdjęciach jakieś obicia widać, chyba, że to uszkodzenia samego zdjęcia. O gumach na natarciach zapomniałem, tak samo jak zaciemnionych szybach górnych kabiny pilotów. Instrukcja nie mówi prawie nic na temat kolorów wewnątrz kadłuba, więc tutaj w dużej mierze opierałem się na zdjęciach w kolorze, zwłaszcza "Stawberry b...ch". Płyt pancernych przy kabinie pilotów zestaw nie posiadał. Warsztatowych jako takich nie mam, ale mam kilka przed zamknięciem połówek. Jeszcze przed doklejeniem taśm amunicji i km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi