czes881 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Wiatm Parę dni temu podziwialiśmy : viewtopic.php?t=11556 A Kolega mam nadzieję, ze pochwalisz się tym karyplem Smile No to się chwalę "tym karyplem" cokolwiek to może znaczyć Modelik to Trumpeter 1/144 AAV7A1 Amphibious Assault Vehicle, bardzo ładnie wykonany jak na tak dużą skalę. Dorobiłem reling, drabinki na burtach i otworzyłem włazy. Jeszcze kilka anten i będzie gotowy do malowania. Kształt relingów co prawda odbiega od oryginału ale mam w planach obwiesić je szpejem żołnierskim na maxa więc nic jakoś to bedzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 ojojoj...jaki fajniusi! siadam w 1 rzędzie i czekan na ciąg dalszy. pytanie nr 1 - otwarte włazy jak zrobiłeś? wyciąłeś te z zestawu czy zeszlifowałeś i dorobiłeś? acha...karypel to taki tyci tyci modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 To może być bardzo długi seans bo moim czasem zarządza ostatnio półtoraroczna, kapryśna KRÓLEWNA Włazy odciąłem piłkożyletką i dokleiłem obręcze (to białe). Teraz włazy zrobiłbym metodą vacu wyglądałyby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Podoba mi się-szczególnie , że w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 No to jedziemy Mikroplecaczki + mikrokarimatki (to zielone) . Na przodzie to opona służąca jako taran. Będzie jeszcze zwój drutu kolczastego. Zaczynam się zastanawiać jak ja to pomaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Mały progres czyli dwa do przodu, trzy do tyłu W pierwszym podejściu trochę przesadziłem Camo podobne zupełnie do niczego Efekt......... kąpiel w zmywaczu Podejście drugie Sami oceńcie Camo oczywiście będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 super to wygląda...zdradź mi tajemnicę. Czy robiłeś jakiś preshading przed malowaniem na zielono? jak tak to aerkiem czy pędzlowałeś? Ja z moim LVTP mogę się pod stół schować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Czy ten pojazd jest wielkości jak na zdjęciach? Fajnie skomponowane 5 zdjęć, choć to środkowe mógłbyś przyciąć do rozmiarów pojazdu - nie zasłaniałoby wtedy pozostałych 4 Spróbuj, myślę że Ci się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 (edytowane) 1. Czy ten pojazd jest wielkości jak na zdjęciach? 1 i 2 fotka na puszce hubrola daje obraz skali 1/144 Następne foto będzie z jednogroszówką 2. Czy robiłeś jakiś preshading przed malowaniem na zielono? jak tak to aerkiem czy pędzlowałeś? Malowanie oczywiście aero. Za drugim razem zrobiłem preshading. Na czrny podkład z pactry prysnołem gunze. Ostatnio maluję tym: http://www.tamiya.com/english/products/74514super_fine/super_fine.htm. Ale Piwata po lekkim tuningu też daje radę w tej skali. Sam aero to tylko polowa sukcesu, druga to odpowiednia farba, odpowiedni rozcieńczalnik i ciśnienie i jeszcze raz ciśnienie. Edytowane 13 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Jejku podziwiam Cię !!! takie maleństwo !!! podziwiam Twoj warsztat.Wymowne jest to zdjęcie na puszce farby,pokazuje z jakim maleństwem mamy do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Inspiracja: A tutaj to co udało mi się wycisnąć z 1/144 Zostało jeszcze parę drobiazgów do skończenia w tym gąski, światełka i takie tam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 szacun ziom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Na pewno to 1:144? Jak tego dokonałeś? Respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ale z tym drutem kolczastym to pojechałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Cieszę się że maleństwo się podoba Planuję wrzucić modelik na podstawkę ale to odległe plany. Ale z tym drutem kolczastym to pojechałeś Nie za bardzo rozumie... o co chodzi z tym drutem. Osobiście z tego akurat nie jestem zadowolony, jest zdecydowanie za gruby ale zauważyłem to dopiero na fotkach Nie chcę już tego zmieniać bo mógłbym coś zepsuć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Fajnie , będziesz go sobie w portfelu nosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Chodziło mi o to że w życiu bym się takiego elementu w skali 1:144 nie spodziewał więc oczywiście na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Super robota z tym małym pojazdem. Bardzo ładnie wygląda kurz na tym kamo. Pozwoliłem sobie przerobić bilans bieli na Twoim zdjęciu - rzuć okiem poniżej: Użyłem opcji automatycznego poprawienia balansu bieli w darmowym programie gimp. Aby zrobić taką korektę, wystarczy prosty program graficzny - warto się pomęczyć, gdyż Twoje modele są chyba tego warte pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi