Michał_Kielce Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 (edited) Nie chciałem zaczynać nowego wątku póki starych nie dokończę ale tyle nowych rzeczy chcę przetestować na tym modelu że nie mam wyjścia in-box http://www.plastikowe.pl/recenzje/48-hasegawa09060-hawker-typhoon-mkib-bubbletop Z grubsza pasuje choć rakiet w moim zestawie nie ma. :( A teraz do roboty, najpierw tablica przyrządów, którą z resztą mi usunięto z forum :P Wczoraj pomalowałem zegary białą farbą (H34) a dziś cała tablicę czarną farbą (H33) po czym, odczekałem kilkadziesiąt sekund i szmatką zacząłem jeździć po tablicy. Zgodnie z planem z krawędzi i wskazówek czarna farba się ładnie starła. Mogło być oczywiście lepiej, ale jestem zadowolony. Za chwilę jeszcze w tarcze wleję troszkę H201 żeby było wrażenie że są tam szybki. I może jakoś spróbuję dodać kolory by wyglądała mniej więcej tak: Edited January 3, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Kielce Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Tablicę przyrządów uważam za gotową: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Drugie zdjęcie z pierwszego postu mi się nie otwiera i moze tam juz jest odpowiedź na moje pytanie - czy może któreś z obwódek zegarów nie były czerwone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Kielce Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Tak, choć kiepsko widać. Wiecie co, chyba wrzucę ją do kreta i jutro zrobię jeszcze raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Możesz to spokojnie suchopędzlować. Obklejasz tasmą tablicę tak by było widać tylko potrzebny zegar i dajesz czerwony suchy pędzel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Kielce Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 Nie wiem jak ja to zrobiłem za pierwszym razem ale teraz za cholerę mi nie chce wyjść. :/ Już trzy razy zaczynałem od początku tą tablicę. I za nic farba nie chce się trzymać, robię tak jak wcześniej, biały wieczorem na zegary i rano czarny na całość i delikatnie szmatką, no to od razu schodzi wszystko :/ po białym ani śladu. :/ Tablica poszła już do kosza, za jakiś czas kupię blaszki eduarda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Rany no, suchym pędzlem zrobisz porównywalnie jak szmatką w połowie tego czasu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts