Michał_Kielce Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Nie chciałem zaczynać nowego wątku póki starych nie dokończę ale tyle nowych rzeczy chcę przetestować na tym modelu że nie mam wyjścia in-box http://www.plastikowe.pl/recenzje/48-hasegawa09060-hawker-typhoon-mkib-bubbletop Z grubsza pasuje choć rakiet w moim zestawie nie ma. :( A teraz do roboty, najpierw tablica przyrządów, którą z resztą mi usunięto z forum :P Wczoraj pomalowałem zegary białą farbą (H34) a dziś cała tablicę czarną farbą (H33) po czym, odczekałem kilkadziesiąt sekund i szmatką zacząłem jeździć po tablicy. Zgodnie z planem z krawędzi i wskazówek czarna farba się ładnie starła. Mogło być oczywiście lepiej, ale jestem zadowolony. Za chwilę jeszcze w tarcze wleję troszkę H201 żeby było wrażenie że są tam szybki. I może jakoś spróbuję dodać kolory by wyglądała mniej więcej tak: Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Tablicę przyrządów uważam za gotową: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Drugie zdjęcie z pierwszego postu mi się nie otwiera i moze tam juz jest odpowiedź na moje pytanie - czy może któreś z obwódek zegarów nie były czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Tak, choć kiepsko widać. Wiecie co, chyba wrzucę ją do kreta i jutro zrobię jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Możesz to spokojnie suchopędzlować. Obklejasz tasmą tablicę tak by było widać tylko potrzebny zegar i dajesz czerwony suchy pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Nie wiem jak ja to zrobiłem za pierwszym razem ale teraz za cholerę mi nie chce wyjść. :/ Już trzy razy zaczynałem od początku tą tablicę. I za nic farba nie chce się trzymać, robię tak jak wcześniej, biały wieczorem na zegary i rano czarny na całość i delikatnie szmatką, no to od razu schodzi wszystko :/ po białym ani śladu. :/ Tablica poszła już do kosza, za jakiś czas kupię blaszki eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Rany no, suchym pędzlem zrobisz porównywalnie jak szmatką w połowie tego czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi