Skocz do zawartości

T-72 M1R Ace Project Studio/Das werk 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kiedyś widziałem na żywca owy czołg ale nie było modelu ani umiejętności. Na szczęście jest pewna Dama na tym świecie co umie w druki 3D i to na grubo :) tak tak mowa o Ace Project Studio :) Sam model to Das Werk czyli Amusing bez wnętrza. Składalność na bardzo dobrym poziomie a zwłaszcza ruchome gąski:) Co do konwersji to najwyższej jakości druk 3d robi naprawdę świetną robotę. Detal po prostu rzuca na kolana. Oczywiście przy wycinaniu części z ramek trzeba mega uważać. Polecam stosowanie noża sonicznego. Robi świetne cięcia na podporach druku 3d. Sporym wyzwaniem jest wycięcie kosza tylnego , radzę sprawdzać jak on wygląda na instrukcji i wycinać bez pośpiechu. Po wyszlifowaniu części wszystko idealnie do siebie pasowało jak klocki LEGO. Sama konwersja bardzo przypadła mi do gustu. Do konwersji użyłem lufy  również z druku 3d od emp3d. Również świetny produkt naszego rodzimego producenta. Kończąc wydowy to mogę śmiało polecić owy model wraz z konwersją ale bardziej doświadczonym modelarzom. Ocena konwersji 10/10 :) póki co mam surowy model który czeka kąpiel w ciepłej wodzie z mydłem. Następnie pójdzie podkład surfacwr 1500 Black od gunze no i kolory bazowe. Model będzie z MSPO Kielce ale nie będzie sięgali tylko staluchy które po prostu bardziej mi się podobają. 

qfb59n-t72exclusivefoto19bz.jpg

IMG_20260829_112554350_HDR.jpg

IMG_20260829_114354236_HDR.jpg

IMG_20260829_114359490_HDR.jpg

IMG_20260829_114409687_HDR.jpg

IMG_20260829_114421761_HDR.jpg

• Like 4