Meffisto Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 hey to znowu ja, jeszcze raz dziś wrzucam zdjęcia modelu - tym razem FAIREY SWORDFISH Mk.I/III ; Revella 1:72. Każda uwaga, porada i krytyka naprawdę mile widziana. niestety nie posiadam jeszcze areografu dlatego pędzelkiem tworzę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Fajnie , ze chciało się nim bawić ;) Na gorąco to razi trochę kolor spodu oraz to, że naciągi nie wchodza w te miejsca płatów gdzie powinny (dziury!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 …i jeszcze jedno ten kolor dolnego płata to taki ma być(raczej nie wydaje mi się) czy po prostu tak wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sablazo Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Akurat kleje ten sam model i w twoim rzuciły mi sie w oczy krzywe koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 albert091283 w morskich dwupłatach kolory górnego i dolnego rózniły się nieco - choć tutaj to "nieco" chyba rzeczywiście nieco przesadzone To akurat na plus modelarza , że raczył dostrzec ten niuans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 albert091283 w morskich dwupłatach kolory górnego i dolnego rózniły się nieco - choć tutaj to "nieco" chyba rzeczywiście nieco przesadzone To akurat na plus modelarza , że raczył dostrzec ten niuans Dzieki nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meffisto Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 dzięki - dłuuuuuga nauka przede mną......... ale chciałam zauważyć że naciągi wychodzą z tych dziur - czyli we właściwych miejscach znajdują się - tylko malując kamuflaż zamalowałam przy tym "wyjściu" naciągi i widzę że mylne wrażenie zrobiło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Popełniłaś podstawowy błąd osób budujących Matchboxowskiego Swordfisha z zestawu Revella. Bo o ile w oryginale instrukcja podawała miejsce modyfikacji to Revellowcy zapomnieli. Chodzi mianowicie o osłonę chroniącą od góry stanowisko nawigatora/operatora radaru pokładowego występujące w wersji Mk.III. Ty wykonałaś wersję torpedową więc powinnaś tę osłonę odciąć przed montażem. Na tym zdjęciu próbowałem zaznaczyć o którą osłonę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Chyba popularny błąd, bo całkiem niedawno pisałeś prawie identycznego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Chyba popularny błąd, bo całkiem niedawno pisałeś prawie identycznego posta To klasyczny błąd producenta/pakowacza. W oryginalnej instrukcji Matchboxa było zaznaczone, że dla wersji Mk.I należy obciąć tę osłonę. W wersji Revella nie dość, że nie ma tej informacji, to dodatkowo schemat malowania wersji torpedowej oparty jest na rysunku Mk.III (z osłoną) w którym wygumowano jedynie radar między kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi