Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powitań i zapoznania czas minął .Teraz trza się wziąść do roboty

Postanowiłem że potrosze wystawię tu stare modele dawno zrobione (ok rok temu) a zacznę od ciężkiego myśliwca nocnego Ju 88 C6 .Model dragona malowany farbkami Model Master skala 1:48

P6080001.jpg

P6080002.jpg

P6080003.jpg

P6080004.jpg

P6080005.jpg

P6080006.jpg

P6080007.jpg

P6080008.jpg

P6080009.jpg

P6080010.jpg

P6080011.jpg

P6080012.jpg

A to takie ustrojstwo (uprzedzając pytanie do robienia drobnych plam

P6080013.jpg

Napisano

Fajne ustrojstwo;) Ale chyba nie wszędzie przylegało równo do samolotu ... niektóre plamy są ostre a niektóre lekko rozpylone (ale może tak miało być )

Napisano
Szacunek za malowanie i model też niczego sobie

Dzięki ! A tak na marginesie to Ju-88 ma coś w sobie

Napisano

Jego ekscelencja Biskup ubolewa, że ten czysto zrobiony model wygląda bardzo sztucznie, i jest pozbawiony ambicji stania się bardziej realnym.

Napisano
Mozesz powiedziec jak wykonałes to ustrojstwo do robienia plam??

Kawałek kartki na niej naniesione ołówkiem plamki .A następnie skalpel w dloń i żmudna benedyktyńska robota przy wycinaniu.Ot i cała filozofia

Napisano
Kawałek kartki na niej naniesione ołówkiem plamki .A następnie skalpel w dloń i żmudna benedyktyńska robota przy wycinaniu.Ot i cała filozofia

Tak myslałem dzięki

Napisano

Podoba mi się model jak i malowanie, jednak widać, że przy malowaniu aerek nie był chyba prostopadle do powierzchni "ustrojstwa" bo niektóre plamki z jednej strony są ostre, z drugiej rozmyte (mowa o jednej plamce np). Jednak duże za odwagę! Ja się jeszcze nie podejmuję takich malowań

pozdro