kubeł Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 cześć wszystkim tygrys już pomalowany itp. jeszcze tylko figury i diorama bedzie w etapie końcowym . po drodze troche zardzewiał i się zakużył POZDRO i co myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 widze że nikogo to zbytnio nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 fajny, ale bez fajerwerków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Model ogółem fajny , ale jak piszesz że to drugi model to widzę że masz motywacje i piorunująco się uczysz. Na twoim miejscu nie dawał bym tyle pigmentu i koła sa za mocno z cieniowane w porównaniu do reszty. Zimm też nawet fajnie ci wyszedł, dobrze że pobawiłeś się w odpryski bo zimm był ogólnie bardzo kruchy. Na twoim miejscu winietke zostawiłbym taka jaka jest. Oby tak dalej to prześcigniesz As'y mnaszego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 dzieki za komenty czyli figasów nie przyklejać ?? nawet nie wiem gdzie je mam w pudle są chyba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 dzieki za komenty czyli figasów nie przyklejać ?? nawet nie wiem gdzie je mam w pudle są chyba:) Ja bym już nic nie dodawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 nawet nie mogę ich znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 a tak wogóle się podoba??? Jak ktoś widzi jakieś niedomalowania czy coś w tym stylu to mówcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo23 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Hej! Koło napinające mi się nie podoba...jest to wersja późna, więc powinna mieć już koło średnicy 600 mm, a Ty założyłeś koło z wersji wczesnej/średniej średnicy 700 mm. Druga sprawa...gąsienica. Wiem, że te które są w zestawie są za długie...ja musiałem skrócić każdy pasek o 2 ogniwa, żeby wyglądały na czołgu naturalnie...czyli coś w ten deseń: Tu na przymiarkę w moim Tygrysie... Chodzi mi o to, że u Ciebie za ostro przechodzą z kół jezdnych na napędowe...powinno być to bardziej płynne. Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Hej!Chodzi mi o to, że u Ciebie za ostro przechodzą z kół jezdnych na napędowe...powinno być to bardziej płynne. No, a u Ciebie za krótko, te "DS-y" wystarczy skrócić o jedno ogniwko. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo23 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie za krótko....bo tylko pasowanie. Nie są przyklejone przecież Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie za krótko....bo tylko pasowanie. Nie są przyklejone przecież Pzdr! Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Te koła dałem zgodnie z instrukcją chyba że coś pokićkałem a te większe to były do Tiger 1 late i do Tiger 1 late command a ja robiłem Tiger i late zdaje mi się że dobre koła zamontowałem ale gąski postaram się zrobić tak jak mówiłeś płynniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo23 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Hej! To co podaje instrukcja...jest błędne Radzą zapoznać się z literaturą, najlepiej zagraniczną. Dragon walnął z tym kołem poważny błąd. Od połowy lutego '44 we wszystkich Tygrysach montowano koło średnicy 600 mm, nie 700 mm. Pzdr ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 raczej już nic nie dam rady zrobić bo model jest przymocowany na stałe do diorki pech.Jak już mówiłem spróbuję poprawić gąski pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi