Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coś dla sympatyków lotnictwa towarzyszy zza wschodniej granicy trzy modele w 1:48 Sowieckich myśliwców

I-153 firmy Clssic Airframes

I-16 Eduard w malowaniu z inwazji na Polskę 1939

I-152 Special Hobby w malowaniu 1939 Polska

i153e.jpg

i153c.jpg

i153b.jpg

i153a.jpg

i153.jpg

PA020112.jpg

PA020114.jpg

PA020115.jpg

PA020116.jpg

PA020117.jpg

PA020118.jpg

PA020119.jpg

PA230150.jpg

PA230151.jpg

PA230152.jpg

PA230153.jpg

PA230154.jpg

PA230155.jpg

PA230156.jpg

PA230157.jpg

Napisano
Fajniutkie... Iszaczka mam z Hobbycraftu... a na Czajkę chwilowo mnie nie stać

Czy I-152 to jest to samo co I-15bis?

Nie siedzę głęboko w temacie ,ale mysle że wielkich różnic w wyglądzie nie bylo ,bardziej chyba od strony technicznej.Moze ktoś obeznany w temacie się wypowie

Napisano

Wydaje mi się że tak I-15bis - jest też opisywany jako I-152 (jako model przejściowy do I-153)

Natomiast I-153 pocztkowo był oznaczony jako I-15ter.

Napisano

Świetne modele. Szczególnie przyciągnął moją uwagę i-16, ponieważ sam kleiłem ten model, jednak w skali 1:72 i wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam.

Napisano
Świetne modele. Szczególnie przyciągnął moją uwagę i-16, ponieważ sam kleiłem ten model, jednak w skali 1:72 i wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam.

Jak znajdę czas to żuce pare skanow zdjeć z lat 80-tych modeli 1:72 i tam też jest I-16 z Revella któremu też pozostaje wiele do życzenia

Napisano

No wiesz, mój był jakiejś ruskiej firmy, instrukcja po rusku, w dodatku pożółkła a to był mój drugi model plastikowy A jeśli chodzi o Twoje modele to jeśli masz to prosiłbym o wrzut jakichś amerykańskich myśliwców współczesnych

Napisano
No wiesz, mój był jakiejś ruskiej firmy, instrukcja po rusku, w dodatku pożółkła a to był mój drugi model plastikowy A jeśli chodzi o Twoje modele to jeśli masz to prosiłbym o wrzut jakichś amerykańskich myśliwców współczesnych

Mialem współczesne 1:72 takie jak F-15.F-14 itp. lecz niestety ich nie uwiecznilem