LukasX Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na forum (chociaż obserwuje je od dawna;). Więc jak w temacie staram się poskładać do kupy modelik Revella, będzie to mój pierwszy model malowany aerografem . Tylko problem pojawił się już na samym początku, mam na myśli farby w instrukcji większość kolorów składa się z mieszania np: 60% jednego koloru i 40% innego. Przeszukałem forum i udało mi się znaleźć kilka zamienników ale mam wątpliwości co do reszty. Model będzie w malowaniu U.S.S.A.F. Nie wiem na jaki kolor pomalować spód modelu w instrukcji jest podany jako 90% mause gray,matt + 10% white,matt. Dlatego mam pytanie do forumowiczów: Czy ktoś mógł by podać kolory jakimi najlepiej pomalować model?(maluję pactrami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 RAV... Jeszcze jedno pytanie w tym temacie... Czy będzie to duży afront jeżeli wykonam ten model w wersji strikte myśliwskiej?? Czy musiałbym pod skrzydłami umieścić zaczepy choćby pod zbiorniki paliwa?? Ostatnio chcę popełnić ten sam modelik dla relaksu od okrętów podwodnych (karton i plastk) ale właśnie w "gołej"konfiguracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 A tak z czystej ciekawości przejrzałem Twoją stronkę w podpisie. Świetne modele. Też byłem na AIRSHOW w Poznaniu w 2007. Widziałem jak startował ostatni "latający odkurzacz" i wzbijał za sobą wysoką fontannę wody. Pogada była wyśmienita do lotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi