kubaszon555 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Przepiękny model, typowy revell z końca lat 90, w niczym nie ustępuje najnowszym produkcjom. Szkoda tylko, że mój egzemplarz ma pożółkłą kalkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Piękny Model - nabyłem go również jakieś miesiąc temu i podobnie jak u Ciebie też mam mocno pożółkłą kalkomanię ... Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Szkoda ze już go nie produkują bo bym go zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Widziałem, że ktoś robi kaleczkę do tego modelu. Jednak nie wiem gdzie ją nabyć Wydaję mi się, że za jakiś czas revell wznowi ten model. Na pewno warto czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 mam mocno pożółkłą kalkomanię ... Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić "Patent" znaleziony w sieci ale nie sprawdzony: podobno wystarczy wystawić taką kalkę na słońce na kilka dni. Zażółcenie powinno zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 podobno wystarczy wystawić taką kalkę na słońce na kilka dni. Tylko teraz na słońce to sobie chłopaki poczekacie chociaż kto wie, podobno wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Witajcie - małe odświeżenie w tym temacie: napisałem do Revella w sprawie tych kalkomani - niestety dostałem odpowiedź (standardową) iż model już nie jest produkowany i części (rozumiem że kalkomanie) do niego są już niedostępne. Szkoda. Swoją drogą czy to nie dziwne że w przypadku tego modelu te kalkomanie tak szybko żółkną? Pewni znacie tą recencję: http://www.modelingmadness.com/scotts/civil/belugapreview.htm - tutaj jest ten sam problem. Pozostaje nam tylko szukać w takim razie innych kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Tutaj znajdziecie parę porad na temat uzdatniania starych kalkomanii (opisaną metodę na żółte zabarwienie również) -> http://www.oldmodelkits.com/blog/plasitc-model-kits-how-tos/more-on-using-or-restoring-old-decals/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Jestem kolejnym szczęśliwym posiadaczem "Belugi". w tym tygodniu odebrałem ja z poczty i wrażenie jest gdy się patrzy na te nietypowe/zdeformowane kształty takiej maszyny . W moim przypadku miałem chyba farta bo kalkomanie są w nienaruszonym stanie prawie jak nowe i nie pożółkłe Ale z tego co pamiętam revell wypuścił chyba 2 wersje (malowani) Belugi. Druga chyba miała jakiś wielki obraz na kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Faktycznie była wersja z obrazem na boku kadłuba, było to wznowienie, które ciężko zdobyć. O ile mnie pamięć nie myli, ktoś robi kalki do Belugi właśnie z tą grafiką (Draw Decal?). Z chęcią taką sobie sprawię bo z tej mojej dużo nie da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi