Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przepiękny model, typowy revell z końca lat 90, w niczym nie ustępuje najnowszym produkcjom. Szkoda tylko, że mój egzemplarz ma pożółkłą kalkę

1a7c01566f1b2eb2med.jpg

e017070682a4ce6dmed.jpg

e4a04a9585b59816med.jpg

a506b2a9aa5a6176med.jpg

034d2acc0ee935d9med.jpg

7df5197923ed23e0med.jpg

bf491f0008a72b94med.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Piękny Model - nabyłem go również jakieś miesiąc temu i podobnie jak u Ciebie też mam mocno pożółkłą kalkomanię ...

Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić

Napisano

Widziałem, że ktoś robi kaleczkę do tego modelu. Jednak nie wiem gdzie ją nabyć Wydaję mi się, że za jakiś czas revell wznowi ten model. Na pewno warto czekać

Napisano
mam mocno pożółkłą kalkomanię ...

Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić

"Patent" znaleziony w sieci ale nie sprawdzony:

podobno wystarczy wystawić taką kalkę na słońce na kilka dni.

Zażółcenie powinno zniknąć.

Napisano
podobno wystarczy wystawić taką kalkę na słońce na kilka dni.

Tylko teraz na słońce to sobie chłopaki poczekacie chociaż kto wie, podobno wiosna idzie

• 2 months later...
Napisano

Witajcie - małe odświeżenie w tym temacie:

napisałem do Revella w sprawie tych kalkomani - niestety dostałem odpowiedź (standardową) iż model już nie jest produkowany i części (rozumiem że kalkomanie) do niego są już niedostępne. Szkoda.

Swoją drogą czy to nie dziwne że w przypadku tego modelu te kalkomanie tak szybko żółkną? Pewni znacie tą recencję:

http://www.modelingmadness.com/scotts/civil/belugapreview.htm - tutaj jest ten sam problem.

Pozostaje nam tylko szukać w takim razie innych kalkomanii.

Napisano

Jestem kolejnym szczęśliwym posiadaczem "Belugi". w tym tygodniu odebrałem ja z poczty i wrażenie jest gdy się patrzy na te nietypowe/zdeformowane kształty takiej maszyny . W moim przypadku miałem chyba farta bo kalkomanie są w nienaruszonym stanie prawie jak nowe i nie pożółkłe Ale z tego co pamiętam revell wypuścił chyba 2 wersje (malowani) Belugi. Druga chyba miała jakiś wielki obraz na kadłubie?

• 3 weeks later...
Napisano

Faktycznie była wersja z obrazem na boku kadłuba, było to wznowienie, które ciężko zdobyć. O ile mnie pamięć nie myli, ktoś robi kalki do Belugi właśnie z tą grafiką (Draw Decal?). Z chęcią taką sobie sprawię bo z tej mojej dużo nie da się zrobić