Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zaczynam budowę dioramy z Francji 1944 roku motyw przewodni nowa dostawa tygrysów dwójek do 503 i pojazdy naprawcze niemieckie

jak narazie mam w budowie :

tygrys 2 henszel 90% na gąsienicach transportowych

platforma 6 osiowa 90%

br 52 30%

251/6 c 80%

kuchnia polowa 100%

trochę figurek

bergepanter 0%

sdkfz 8 30% złożony ale nie pomalowany

jak mierzyłem to około 90 na 85 cm bez br52

szukam ciekawych zdjęć może ktoś coś podrzuci?

Napisano

ach jeszcze jedno szukam modelarzy z konina i okolic

Napisano

jurto zawalczę z wrzucaniem zdjęć tego co mam

skala dioramy 1:35

Napisano

I duze litery w poście i tytule też byłyby mile widziane o trudno cokolwiek zrozumieć

Napisano

mam prośbę czy ktoś mi wytłumaczy jak wrzucić zdjęcia bo nie mogę dojść do ładu jak to zrobić

Napisano

no i reszta i wielkie dzięki koledze za pomoc

Obraz%20083.jpg

Obraz%20082.jpg

Obraz%20081.jpg

Obraz%20080.jpg

Obraz%20079.jpg

Napisano

budynek stacji będzie przerobiony a budynek warsztatu dopiero wczoraj dostałem złożyłem żeby był ogólny pogląd na wszystko

Napisano

Ja bym zrobił washa na pojazdach i figurkach . Stosuję (co prawda do mniejszych skali) glaze firmy Vallejo.

Napisano
czekam na pomysły i opinie

trochę za mało chyba zrobiłeś na razie.. :]

a co do pomysłów.. skoro ci ich brakuje to może zrezygnuj z tego i weź się za jakiś mniejszy projekt :] bo tak na siłę to się kiepsko modeluje.. :]

sugerował bym jedynie zmianę ustawienia budynków.. o ile ma to być jakaś stacja przeładunkowa czy inny węzeł komunikacyjny, to powinno być trochę więcej miejsca między zabudowaniami a torowiskiem..

rozumiem, że przedstawiasz tylko niewielki wycinek składu.. ale chyba zbyt dużo rzeczy chcesz na nim upchnąć tak, żeby to miało ręce i nogi..

może podziel to na 2-3 mniejsze dioramy..

Napisano

wyjaśniając taki wygląd dioramy wymuszony jest przez wymiary półek w witrynie. prawdopodobnie zrezygnuje z 8 tonówki poczeka na swoje miejsce

prosiłbym o jakieś zdjęcia stacji kolejowych żebym coś mógł z tego wyciągnąć

wymiar półki 72*30

Napisano

1. Google

2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter bo to nie czat a wypowiedź robi się nieczytelna co zniechęca do komentarzy.

PS Ale ja się ostatnio menda zrobiłem

Napisano
2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter, bo to nie czat a wypowiedź robi się nieczytelna co zniechęca do komentarzy.

2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter, bo to nie czat, a wypowiedź robi się nieczytelna, co zniechęca do komentarzy.

Poza tym Twoja wypowiedź jest nielogiczna, bo można wywnioskować, że używanie znaków przestankowych powoduje nieczytelność wypowiedzi.

I kto tu jest menda?

Napisano

Raczej wypowiedzi do usunięcia. Jednak przed "a" nie powinno być przecinka. Niekiedy dopiero kolejne użycie "a" "i" i tym podobnych wymaga użycia przecinka.

• 2 months later...
Napisano

po długiej nieobecności niedługo wrzucę bardziej aktualne zdjęcia