war_men Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 zaczynam budowę dioramy z Francji 1944 roku motyw przewodni nowa dostawa tygrysów dwójek do 503 i pojazdy naprawcze niemieckie jak narazie mam w budowie : tygrys 2 henszel 90% na gąsienicach transportowych platforma 6 osiowa 90% br 52 30% 251/6 c 80% kuchnia polowa 100% trochę figurek bergepanter 0% sdkfz 8 30% złożony ale nie pomalowany jak mierzyłem to około 90 na 85 cm bez br52 szukam ciekawych zdjęć może ktoś coś podrzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 ach jeszcze jedno szukam modelarzy z konina i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 daj foty jak to wyglądać ma na jakiejś podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 skala tejże dioramki też była by mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 jurto zawalczę z wrzucaniem zdjęć tego co mam skala dioramy 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 I duze litery w poście i tytule też byłyby mile widziane o trudno cokolwiek zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 mam prośbę czy ktoś mi wytłumaczy jak wrzucić zdjęcia bo nie mogę dojść do ładu jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 viewtopic.php?t=7808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 no nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 no i reszta i wielkie dzięki koledze za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 budynek stacji będzie przerobiony a budynek warsztatu dopiero wczoraj dostałem złożyłem żeby był ogólny pogląd na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 czekam na pomysły i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Ja bym zrobił washa na pojazdach i figurkach . Stosuję (co prawda do mniejszych skali) glaze firmy Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 czekam na pomysły i opinie trochę za mało chyba zrobiłeś na razie.. :] a co do pomysłów.. skoro ci ich brakuje to może zrezygnuj z tego i weź się za jakiś mniejszy projekt :] bo tak na siłę to się kiepsko modeluje.. :] sugerował bym jedynie zmianę ustawienia budynków.. o ile ma to być jakaś stacja przeładunkowa czy inny węzeł komunikacyjny, to powinno być trochę więcej miejsca między zabudowaniami a torowiskiem.. rozumiem, że przedstawiasz tylko niewielki wycinek składu.. ale chyba zbyt dużo rzeczy chcesz na nim upchnąć tak, żeby to miało ręce i nogi.. może podziel to na 2-3 mniejsze dioramy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 wyjaśniając taki wygląd dioramy wymuszony jest przez wymiary półek w witrynie. prawdopodobnie zrezygnuje z 8 tonówki poczeka na swoje miejsce prosiłbym o jakieś zdjęcia stacji kolejowych żebym coś mógł z tego wyciągnąć wymiar półki 72*30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 1. Google 2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter bo to nie czat a wypowiedź robi się nieczytelna co zniechęca do komentarzy. PS Ale ja się ostatnio menda zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter, bo to nie czat a wypowiedź robi się nieczytelna co zniechęca do komentarzy. 2. Używamy kropek, przecinków, wielkich liter, bo to nie czat, a wypowiedź robi się nieczytelna, co zniechęca do komentarzy. Poza tym Twoja wypowiedź jest nielogiczna, bo można wywnioskować, że używanie znaków przestankowych powoduje nieczytelność wypowiedzi. I kto tu jest menda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 I kto tu jest menda? W byciu mendą nie prześcignę żadnego moderatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Raczej wypowiedzi do usunięcia. Jednak przed "a" nie powinno być przecinka. Niekiedy dopiero kolejne użycie "a" "i" i tym podobnych wymaga użycia przecinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 No i przegrałem Jesteś pewien gulus? Według tego linka stosujemy (podpunkt b): http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629773 oraz tutaj http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629784 Jakby nie patrzeć, to tutaj "a" jest użyte jako spójnik przeciwstawny... Ale mogę się mylić. Jestem typowym wzrokowcem i im więcej widzę "byków", tym dłużej potem zastanawiam się nad poprawną pisownią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Teoretyczne rozważania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Koniec lekcji języka polskiego - off topic zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 po długiej nieobecności niedługo wrzucę bardziej aktualne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi