Arek17 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Witam. Mam pytanko w związku z modelami lotniczymi. Konkretnie chodzi mi orientacyjnie ceny poszczególnych modeli: -V-22 osprey -SR-71 Blackbird with Drone -Me-323 D-1 Giant -BR 20 Cicogna -AC-47 Spooky -JU-52 Toucan Oczywiście wszystkie te modele są firmy italeri. Chciałbym porady jeżeli chodzi o: plusy i minusy tych modeli czy opłaca się kupować czy nie.Bardzo w tych rzeczach się nie orientuje. Zabawę z modelarstwem zaczołem 2 lata temu jak miałem 15 lat i dlatego właśnie chciałbym spytać o rade Doświadczonych modelarzy Pozd. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Zabawę z modelarstwem zaczołem 2 lata temu jak miałem 15 lat To podobnie jak ja Też około 2 lata stażu jeśli chodzi o ceny polecam http://mojehobby.pl/ wpisz i znajdź Mogę się wypowiedzieć odnośnie 2 modeli: Sr-71 Zalety: -Duży a po sklejeniu wygląda pięknie, -dopasowanie pół na pół, ogólnie małe części ok Wady: -łączenie dużych fragmentów kadłuba ukazuje dziuuury, które trzeba poszpachlować - widać zużycie form. -że duży to malowanie pędzlem było by nie dopuszczalne, tylko i wyłącznie aero lub czarne matowe spraye Ju-52, ogólnie sklejałem nie Toucana ale to: http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113399 w praktyce różnią się malowaniami, kolorem wyprasek oraz używanymi częściami, ale to praktycznie to samo Zalety: -składanie - czyste Italeri, nie ma większych kłopotów, prawie wszystko pasuje, -ładne odwzorowanie falistej blachy Wady: -kiepskie łącznie skrzydeł z kadłubem, trzeba uważać - przykleić i ustawić na sztywno, mogą się pojawić dziury do zaszpachlowania, należy też zwrócić uwagę czy skrzydła przyklejone są równo (mnie się nie udało i jedno jest 0.3 cm niżej od drugiego) Kalki w obu na dobrym poziomie, lecz do Ju-52 należy dokupić "zmiękczacz do kalek", aby ładnie ułożyły się na pofalowanej fakturze modelu Ogólnie polecam oba modele, choć przy BlackBirdzie trzeba będzie szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi