MrDyzio Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Ostatnio okazyjnie zakupiony model Arado Ar80 firmy Huma. Pudełko: W pudełku znajdujemy wypraskę, kalki i oszklenie kabiny: Instrukcję: Schemat malowania: Wypraska zawiera 29 elementów, ładnie odlanych, z wgłębnymi, delikatnymi liniami. Kalki umożliwiają zbudowanie drugiego prototypu (Ar80 V2) z oznaczeniami D-ILOH. Wkrótce mam nadzieję popełnić ten model jako miłą, relaksacyjną odmianę po walce z Abramsem. Cytuj
elcin Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Masz zamiar zrobić swastyke mam nadzieję? Bo luftwaffe chyba szachownic nie miało ;) (no chyba, że o czymś nie wiem). Cytuj
krzy82 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Z tego co pamiętam w Niemczech istnieje zakaz posługiwania sie znakamia nazistowskimi, a że model jest produkcji niemieckiej dlatego na opakowaniu i w instrukcji jest śliczny romb a nie swastyka. Cytuj
MrDyzio Napisano 30 Marca 2009 Autor Napisano 30 Marca 2009 Masz zamiar zrobić swastyke mam nadzieję? Bo luftwaffe chyba szachownic nie miało ;) (no chyba, że o czymś nie wiem). Pytanie uznam za czysto teoretyczne Oczywiście, że na ogonie będzie swastyka a nie szachownica. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi