Skocz do zawartości

Problem!!Potrzebna pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóz z 2 miesiące temu zaczołem lepić Ec-135 revella w 72.Wszystko skleiłem ,poamlqowałem zgdonie z instukcją a po po przyłożenie połówek kadłuba do siebie powastało coś takiego:

534a9ffd37e4699e.jpg

Na zdjęciu połówki są ściśniete ale nie sklejone.

Napisano
Pewnie za szeroka kabina.

Co z tym zrobić nawalić szpachli czy co?

Napisano

Bez paniki. Jak się do tego ma oszklenie kabiny, wirnik i ogon? Szpachlę odradzam bo nic się wtedy nie będzie trzymać kupy. Pewnie trzeba będzie dociąć środek kabiny po bokach.

Napisano
http://www.revell.de/manual/04486.PDF

To jest instrukcja do 145 ale pewnie podobna. W punkcie 7 trzeba uciąć małe dinksy. Też tak masz? Może tego nie zrobiłeś i to Ci wadzi?

Sparwdzę w instrukcji a jeśli nie to co ?

Napisano

Jak nie, to sprawdzaj dziesiątki razy, czy dobrze umieściłeść wnętrze, kombinuj w różnych ustawieniach. Jeżeli już będziesz na 1.000% pewien, że jest tak jak jest, to pozostaje ostrożne szlifowanie boków tak, żeby w końcu wszystko się domknęło.

Napisano

Ok ruszam do boju z instrukcją i papierem ściernym!!!

• 2 months later...
Napisano
odgrzebuje.... jak Ci Dominik z tym poszło??

Usunołem pewną część która była kluczem do wszytskiego ( była to taka jakby scianka w kokpicie która i tak po zamknięciu wszystkiego jest nie zauważalne!

Napisano
No to teraz pokaż nam wszystkim efekty... (jeśli już skończone)

Jak tylko będe miał aparat to pokaże!

• 1 year later...
Napisano

Miałem taki sam problem. tylko ze spodem (góra się fajnie skleiła i pasowała). Ja rozwiązałem go w następujący sposób, zaczołęm kleic dół i lekko wypychać cały kokpit do momentu aż dół mi się złączył potem lekka szpachla i jakoś wygląda.

Jeżeli Cię interesuje mam do 145

Napisano

Ja mam do 135 ale teraz nie do wglądu,poniewarz jestem na wakacjach

:(

• 1 year later...