Andreya Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam ponownie Przedstawiam kolejny niemiecki op. okresu powojennego - typ 212A. Firma Revell , skala 1/144 Pudło dość dużej wielkości takie samo jak w typie 214. Grafika "okładki" typowa jak u Revella . W środku instrukcja , kalkomania i dwie duże ramki z częściami modelu w czarnym kolorze oraz b.malutka z elementami przezroczystymi . Wypraski przyzwoicie wykonane bez nadlewek . Kalkomania pozwala na wykonanie modelu w kilku wariantach oznaczenia niemieckiego i Italian Navy. Łącznie z przedstawianym we wcześniejszym in boxie Jędrka typem 214 oba op. stanowią "doborową" parę dla każdej kolekcji. Pozdrawiam - andreya Na początku fotka pokazująca wielkości porównawcze kadłubów op. typu (od góry) 214 ,VIIC , 212 i 206 w tej samej skali 1/144 . Doskonale widać jak zmieniły się gabaryty i kształty najnowszych op. (212,214) w porównaniu do starszych typów. Pozostałe fotki typu 212A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Długo się zastanawiałem czy sobie go nie kupić, ale ostatecznie postawiłem na Le Redoutable. Tu zniechęciła mnie trochę pokraczna jak dla mnie bryła... ... powodzenia w budowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi