Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!!

Chce przedstawić efekt mojej pracy z tą plastikową materią. Jest to mój pierwszy czołg wcześniej robiłem głównie samoloty w tej samej skali. Sam model jest dobrze spasowany, malowałem go olejami humbrola i revela.

PICT0425.jpg

PICT0427.jpg

PICT0432.jpg

PICT0433.jpg

PICT0434.jpg

PICT0435.jpg

PICT0436.jpg

PICT0437.jpg

Napisano

A czy ta pomarańcz nie powinna być ciemniejsza?

Ogólnie bardzo fajnie jak rozumiem aerograf? Mogłeś jeszcze lufę troszkę przykopcić...

Napisano

Luf sie nigdy nie kopci bo to naciągane

Wszystkie srebrne elementy powinieneś pomalować na czarno a dopiero potem na srebrno suchym pędzlem. Czołg nie jest aluminiowy więc srebrne przetarcia są naciągane

Napisano

jachud3 niestety się mylisz, pędzel

suchy pędzel to gunmetal ale wezmę sobie do serca wasze rady

• 2 weeks later...
Napisano

Robię ten sam model . Jestem na etapie malowania i zbliżam się ku końcowi . Mam do was pytanie odnośnie kamuflażu . Otóż kiedy zdejmuję maskol firmy Humbrol bardzo widoczne jest przejście miedzy głównym kolorem a tym brązowym a nie tak jak powyżej na zdjęciach , chodzi mi o tą "mgiełke" u mnie na modelu jest ostra krawędź . Jak mogę zniwelować ten efekt ? Dodam że jest to trzeci model ,który maluję aerografem ( na poprzednich dwóch jest podobnie )

Napisano

Model niezły ale szczegóły ,których nie ma:

brak przewodu biegnącego od lampy;

brak siatek na wlotach powietrza i wentylatorach.

Rzeczywiście to aluminiowe przetarcia są strasznie wyraziste,proponuję używać miękkiego ołówka i delikatnie obrysować krawędzie.Pozdrawiam

Napisano

Dzięki Adamie A co do modelu bo o nim zapomniałem to jest elegancki ;] a jedyne co mi nie pasuje to kolor tych lin mogły by być ciemniejsze i to o wiele