elcin Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Temat się pewnie pojawiał już ale jakoś nie moge znaleźć. Nie mi jednemu pewnie sie zdarza zaszpachlować linie podziału, pare razy na forum widziałem jak sobie podawano jakieś wskazówki co do urządzeń do odtwarzania tychże linii. Jak one działają (te urządzenia) i co możecie polecić, znalazłem urządzonko Trumpetera, a że nic o nich nie wiem to sie tu pytam zanim zakupie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja używam rylec Olfy , ogólnie jest to przecinak do plexi ale jako pogłębiacz linii bądź "twórca" nowych nadaje się idealnie , a za linijkę służy metalowa linijka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Dokładnie. Też polecam rylec olfy/tamiyy/trumpetera działanie identyczne. Wycina on mały rowek na powierzchni plastiku. Od linijki wychodzi cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 A tak spytam - łatwo jest się pomylić i odjechać od tej linijki? Łukasz, piszesz, że to wycina rowek - to znaczy że sam czubek jest jakoś specjalnie wyprofilowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Niby specjalnie, niby nie. O dziwo wcale nie jest ostry! MA grubość około milimetra, od przodu ścięty a bo bokach zeszlifowany pod kątem 45 stopni. Dam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ostach kwestia wprawy, ja nauczyłem się szybciutko na pewnym modelu ... http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=OLFA_P-450&lang=pl < rylec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi