szlachcik1 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam, mam zamiar zrobić moją pierwszą poważniejszą dioramę na której wstępnie będzie wrak rosyjskiego samolotu szturmowego IŁa-2 (robiony od podstaw rzecz jasna), czołg niemiecki Panzer II wersja G w malowaniu 3 dywizji pancernej (tamiya) i kilku niemieckich żołnierzy. Scenka będzie przedstawiała oddział Niemców idących na zwiad sprawdzić zestrzelony samolot. Na dzień dzisiejszy skrzydłolot wygląda tak na zdjęciu porównanie z figurką czy aby skala dobrze dopasowana, myślę że tak: Poniżej zdjęcie oryginalne z żołnierzami: link do warsztatu czołgu: viewtopic.php?t=14191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Dziś był ciąg dalszy prac nad modelem i puszką, a ma się on tak: jutro druga strona i powoli zaczynam wydechy robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 fajna sprawa, ale czy nie za bardzo pogiąłeś te blachy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 W sumie to nie wiem, znalazłem kilka zdjęć Iłów które leżą gdzieś w rowach, polach i różnie wyglądają ich poszycia. Na pewno blachy po pomalowaniu i po różnych chemicznych zabiegach zmienią swój ogólny wygląd, najwyżej zakamufluję trochę bardziej nierealistyczne zagięcia jakąś ziemią, może dziób samolotu wpakuję w jakieś krzaki, się zobaczy jeszcze co i jak. Można również puknąć tu i tam by wyprostować blaszki w końcu to aluminium, dzięki za uwagę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 wszystko jest bardzo ładnie wykonane, ale z opływowością miałby problem w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 (edytowane) Dlatego spadł a tak na poważnie to trudno zrobić idealnie opływowy model z fragmentów puszki zachowując w miarę dokładne linie podziału blach, weźmy pod uwagę, że to czyste aluminium wiec pod światło każde, najmniejsze zagięcie, skrzywienie, a także niedopasowanie rzuca się w oczy, jak pomaluję matem to szczegółowe wgniecenia znikną więc będzie wyglądał bardziej okrągło, osobiście myślę, że efekt końcowy będzie się fajnie prezentował Edytowane 3 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Jakby co to przez stodołę przeleciał i tyle Twarda bestia była z tego Ił-2 więc stodoła mu nie straszna. Ach IL-2 Sturmovik i godziny spędzone przed kompem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Bądź wpadł w las i zatrzymał się u zbocza góry, to moja wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi