DaroST Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Witam, Szukałem tego wątku i nie mogłem znaleźć Czy mógł by mi ktoś pokazać lub podpowiedzieć jak zrobić realistyczne gąsienice ? Sklejam Tigera I AUSF. E/H1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jakimś pro modelarzem nie jestem ale generalnie na czarno , potem suchy pędzel i gun metal, jakaś rdzawa płukanka i na końcu wariacje z pigmentami. Jak coś pokiełbasiłem niech mnie ktoś poprawi proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Generalnie zależy wszystko od podłoża, na którym wyląduje dany model i od skali modelu. Nie ma potrzeby malować gąsek na czarno jak będą mocno spigmentowane, w takim przypadku wystarczy tylko pomalować na kolor bazowy czołgu i lekko przejechać metalizerem gdzie nie gdzie. Płukanka to najlepiej farbami artystycznymi lekko rozcieńczonymi, fajne efekty wychodzą. Suchy pędzel (nieobowiązkowo) moim zdaniem najlepiej metalizerem Mr.Metal Color Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 DaroST To słabo szukałeś wątków jest chyba z 5 , Najlepszy jest ten opisany przez Rafałą o gąsienicach z king tigera poszukaj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi