sobiemir Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Model od Airfixa w 1:72, malowanie z lat 1985-1997 (moim zdaniem najładniejsze), zrobiony jakiś czas temu. Model robiony "spudła", jedyne ulepszenia to linie i wash na kołach i w okolicach silników. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak okropnymi kalkami - nie dość ze grube (płyny Gunze lały się jak piwo:) to jeszcze na całym arkuszu jest jakiś taki film, gdyby całość wsadzić do wody bez wycinania, wszystko trzymałoby się w jednej kupie zamiast się rozlecieć. Trochę problemów sprawił też mechanizm opuszczania przedniej szyby, musiałem zastosować pewien własny patent żeby działało jak należy.Na razie nie przewiduję więcej pasażerów, marzy mi się jeden ale niestety jeszcze chyba nikt go w 72 nie wypuścił, a imię jego Konkordski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Skoro jest w 1:72, to niezły wielkolód z niego! Ładnie Ci wyszedł Tylko szkoda, że nie jest malowany aerografem, bo w niektórych miejscach widać smugi. Ale takto piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Nooo, długość kadłuba to 86 cm, zaś rozpiętość - 38 czyli jest nieźle Uroku dodają seryjne gumowe oponki. Niestety, aerka się jeszcze nie dorobiłem i chyba nieprędko się dorobię, w zasadzie to nie tyle aerka co kompresorka do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi