Kukuruźnik Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Pozdrawiam wszystkich Przymierzam się do budowy Beau w wersji Mk IIF z silnikami rzędowymi Merlin. Oczywizda w malowaniu 307 dywizjonu "Lwowskich Puchaczy". Mam już część materiałów w postaci Beau mk VI (night f.) Tamiya 1:48, konwersji żywicznej CMK na MkIIF, jakieś kalki Techmod do pokombinowania ale... Przydałyby się plany tej wersji Beau oraz schematy malowania konkretnych egzemplarzy "na Merlinach" i ich numery fabryczne. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Salut! Kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Tu jedyny Beaufighter na merlinach z 307 jaki udało mi się znaleźć Może ci się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Polecam Mini replikę nr.7 z opisem konwersji modelu samolotu Bristol "Beaufighter" Mk VI w skali 1:48 firmy Tamiya na wersję Mk II; Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ja znalazłem takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Dzięki Panowie. Chyba będę kierował się w stronę EWoU jako mniej popularnego niż EWoA. Tylko nie mam pewności, czy faktycznie na tym egzemplarzu była ta mała szachownica. Wiem, że miały ją tylko niektóre Beau w 307. Niestety Minireplika numer 7 (kiedyż to było?) jest już raczej nie do dostania. Będę zatem bazował na informacji dołączonej do zestawu konwersyjnego CMK. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Fakt dawno teraz raczej znajdziesz w MR tam info jak przerobić Beaufightera na lokomotywę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi