Kukuruźnik Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Pozdrawiam wszystkich Przymierzam się do budowy Beau w wersji Mk IIF z silnikami rzędowymi Merlin. Oczywizda w malowaniu 307 dywizjonu "Lwowskich Puchaczy". Mam już część materiałów w postaci Beau mk VI (night f.) Tamiya 1:48, konwersji żywicznej CMK na MkIIF, jakieś kalki Techmod do pokombinowania ale... Przydałyby się plany tej wersji Beau oraz schematy malowania konkretnych egzemplarzy "na Merlinach" i ich numery fabryczne. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Salut! Kuku. Cytuj
afruch Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Tu jedyny Beaufighter na merlinach z 307 jaki udało mi się znaleźć Może ci się przyda. Cytuj
KRYSTEK Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 Polecam Mini replikę nr.7 z opisem konwersji modelu samolotu Bristol "Beaufighter" Mk VI w skali 1:48 firmy Tamiya na wersję Mk II; Krystek. Cytuj
Kukuruźnik Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Napisano 13 Czerwca 2009 Dzięki Panowie. Chyba będę kierował się w stronę EWoU jako mniej popularnego niż EWoA. Tylko nie mam pewności, czy faktycznie na tym egzemplarzu była ta mała szachownica. Wiem, że miały ją tylko niektóre Beau w 307. Niestety Minireplika numer 7 (kiedyż to było?) jest już raczej nie do dostania. Będę zatem bazował na informacji dołączonej do zestawu konwersyjnego CMK. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj
Karol Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Fakt dawno teraz raczej znajdziesz w MR tam info jak przerobić Beaufightera na lokomotywę... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi