Bartek1994 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Mój model przedstawia samolot uczestniczący w bitwie o Stalingrad . BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Ciężko komentować coś, co ledwo widać... Ale tak: - prawe koło krzywe, - jakiś dziwny schemat malowania :/ - warstwa białej farby jest okropna - 0 śladów eksploatacji, nie ma nawet washa Tyle widzę. Robienie zdjęć na kocyku w serduszka nie jest chyba najlepszym pomysłem Postaraj się robić zdjęcia na jednolitym tle... i błagam, rób wyraźne, nierozmazane zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Postaraj się robić zdjęcia na jednolitym tle Próbowałem i w ogóle nie widać samolotu - jakiś dziwny schemat malowania :/ Taki jak w instrukcji - warstwa białej farby jest okropna taki już mam pędzel - - prawe koło krzywe, Takie były odlewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Pędzle dobrej jakości znajdują się w sklepie dla plastyków w Krakowie na ulicy Librowszczyzna. Tam kupiłem swoje marki Kolibri i działają rewelacyjnie.Fakt, trochę kosztują ale za jakość trzeba niestety płacić. Jak chcesz tańszy pędzel to zakup taki do kobiecego makijażu (np w Rossmanie) o szerokości około centymetra (jakieś 5-8zł). Rewelacyjnie równo rozkłada farbę. To koło można było poprawić jeśli zauważyłeś że się krzywi. Poza tym "jednolite tło" nie oznacza koniecznie "białe". Wypróbuj brystol błękitny lub czarny. I chyba bomby oraz koła są niedomalowane.To tyle na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Powiem szczerze, źe bardzo nieciekawie to wygląda. Ale to jeszcze dało by się znieść, przypuszczam że podobnie wyglądały pierwsze modele większości z nas. To co przeraża to totalny brak samokrytyki i łatwe wymówki. Wytłumaczenie dla krzywo wklejonego koła rozłożyło mnie totalnie... Więc chyba nie ma sensu dodawanie kolejnych krytycznych uwag kiedy ktoś nie ma ochoty wziąć ich pod uwagę chociaż pisane są przecież rzeczowo i bez cienia złośliwości. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 artoor_k i Salva właściwie napisali wszystko, co chciałbym powiedzieć. Taki schemat malowania rzeczywiście jest w instrukcji i jako taki jest ciekawy. Z jego wykonaniem już trochę gorzej, ale jeśli to jest pierwszy Twój model, to można przyjąć na to poprawkę - ja swoje pierwsze kleiłem w ogóle bez malowania... Wystawiając swoją pracę na forum publicznym trzeba się liczyć z ewentualną krytyką i opiniami innych, bardziej doświadczonych kolegów, tym bardziej, że: BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE Malowanie pędzlem ma to do siebie, że jest bardziej "wymagające" względem malującego, zwłaszcza przy jasnych dużych powierzchniach - trzeba uważać na smugi. Proponuję kupić kilka pędzli z płaskimi końcówkami, o szerokości np. 3-6mm (choćby w sklepie modelarskim) i popróbować na jakimś mniejszym samolocie, np. Hurricane lub Messerku. Kłaść kilka cienkich warstw zamiast jednej grubej, każdą prostopadle po poprzedniej - unikniesz wtedy choćby tych podłużnych smug, jakie są na spodzie skrzydeł na elementach szybkiej identyfikacji (żółte końcówki), a samolot nie będzie wyglądał jak przysypany grubą warstwą śniegu. No i nie spieszyć się - modelarstwo uczy pokory Pamiętaj - każdy z nas się kiedyś uczył, choć może nie miał takiej możliwości, jaką daje to forum. Więc uszy do góry i powodzenia przy następnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi