Bartek1994 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Witam ! Chciałbym zrobić model Pawilonu Herbacianego "Chashitsu". Potrzebuję zdjęć z zewnątrz jak i wewnątrz, mile widziane plany . Proszę o pomoc Jest to bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Zapowiada się ciekawie, w jakiej skali chcesz go wykonać i czy będą figurki. A tak przy okazji znalazłem to, może się przydadzą: http://www.artsmia.org/art-of-asia/architecture/japanese-teahouse.cfm http://www.khulsey.com/travel/japan_kyoto_teahouse-architecture.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Dzięki za linki w jakiej skali chcesz go wykonać i czy będą figurki Skala to będzie chyba 1:10, nad figurkami muszę się jeszcze zastanowić, na pewno będzie całe wyposażenie pawilonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 w jakiej skali chcesz go wykonać i czy będą figurki. No i z czego? Drewno czy plastik ? Poniżej adres, gdzie możesz [po zachęcająco niskiej cenie ] nabyć takowe domki drogą kupna, ale nie wiem, jaka to skala ;) : http://www.japangarten-berlin.de/shop/index.php/cat/c250_Japanische-Teehaeuser.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Drewno czy plastik Trochę papieru, drewna i plastiku Wszystko będzie od podstaw. Gdy tylko zdobędę potrzebne rzeczy ruszę z robotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Skala to będzie chyba 1:10, nad figurkami muszę się jeszcze zastanowić, na pewno będzie całe wyposażenie pawilonu :-) Bardzo ciekawy projekt. 1:10 to będzie dość spory model, stąd moje pytanie robisz go dla siebie, czy dla jakiejś instytucji lub na wystawę? Widzę, że jesteś z Krakowa, byłeś więc może w MSiTJ "Manggha" lub w bibliotece Zakładu Japonistyki i Sinologii UJ? Myślę, że z bez problemu znajdziesz tam sporo materiałów a i może pomoc od któregoś z pracowników. W każdym razie trzymam kciuki za projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 1:10 tzn. te maty w środku pawilonu mają wymiary 180x90 cm i ja pomniejszyłem je tak aby miały 18x9 cm a reszta wyjdzie "w praniu" Model dam jako prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Pawilon herbaciany, powiadasz... Przyznam, że w nawale "morderczych" projektów ten jest arcyciekawy. Ciągle dłubię w Gato (a pływała przecież po wodach japońskich), a ostatnio "tłukę" jeden serial anime (jakoś tak mi wpadło w oko ) i przez to jakoś tak... się troszeczkę "japonizuję". Mam więc nadzieję, że zapodasz choćby zdjęcia gotowego pawiloniku, choć warsztat też by nie zaszkodził... Bardzo proszę Pozdrawiam, wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi