skikut87 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam dawno mnie tu nie było no ale ostatnio gdy wróciłem do domu i przechadzałem się po konkursie modelarskim w mej miejscowości. Wpadła mi w oko tak figureczka a spojrzawszy na ceny dragona lub trumpka stwierdziłem ze będzie to najlepsza forma relaksu i zapomnienia o tych kosmicznych cenach... Jak dla mnie jest to figurka jakiegoś barbarzyńcy ale nie wiadomo mi z jakiej firmy ani czy oby to barbarzyńca wiem tylko ze mi się spodobała i zaraz zacząłem przy niej grzebać. Pytanie do kolegów czy wie ktoś z jakiego zestawu pochodzi ta figurka lub przynajmniej kogo może ona naprawdę reprezentować tak bym wiedział jak ja pomalować? O to efekty Tarczka miecz i główka obok totemu pochodzą z dawcy innej figureczki jutro ogólnie zamierzam prysnąć to podkładem Moja koncepcja : Ciemno krwisto i mrocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Rzeczywiście jako postać wygląda ciekawie, według mnie jest to figurka bardziej fantasy. A jeśli chodzi o producenta to nie mam zielonego pojęcia, jeśli kupiłeś ją bez blistera abo pudełka to jeśli miła podstawkę to na jej odwrocie powinna być nazwa producenta abo rzeźbiarza. Jeśli takowej nie ma to jest to pirat . Ale i tak zasiadam i kibicuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 jest to pirat lub jak ja to wole nazwać klonik podstawki nie bylo ani nawet ksera wyglądu końcowego jak to zawsze wiec cóż... fantasy.. to uruchamiam fantazje i ja maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Mały upgrejdzik z dzisiejszych pooranych zmagań Jak widać podkład (czarny) pryśnięty oraz naniesione wstępne kolory podłoża oraz futra. Teraz wojownik czeka na washa futra i zabieramy się za akryle i malowanie pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 No cóż widać ogromne zainteresowanie no ale cuz.... Mnie tym czasem coś tknęło i przywdziałem wojownika w szkocka kratę może nie za bardzo udana( cienkie czarne linie zmora w tej skali...) ale zawsze coś podobnego ":) Chętnie wysłucham ewentualnych uwag czy go zmyć o ta kratę czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 te czachy, łańcuchy i stojak pod nie to w zestawie były? (czachy jakieś spłaszczone się wydają, bez potylicy) może to jakiś thor, odin lub coś innego mitologicznego.. czapka by wskazywała na coś celtyckiego.. tylko jakieś jaśniejsze zdjęcia.. bo starzy i ślepi na forum bywają i nie każdy podziwiać zdoła figurkę twoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 totem z czachami był w zestawie łańcuchy żywiczne wymieniłem na taki fajny co go nabyłem niedawno na stoisku z biżuteria do własnego wykonania podstawka natomiast to modelina modelarska czachy fakt są trochę płaskie ale ma to swój urok Fantazy zastanawiam się czy nie dokleić na jedna z nich rogów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Witam. Nawet się nie waż usuwać kraty , fajnie ci wyszła. Co do dalszego etapu jak zamierzasz pomalować kolczugę A jeśli chodzi o zainteresowanie, to ci którzy siedzą w figurkach zaglądają do Twego warsztatu, a reszta w większości wpatrzona jest w panzerkapf.......... coś tam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 kolczuga myślę ze standard czyli czarny metalizer polerować na to stalowa valerio do wycieniowania jaśniejszych miejsc ogólnie chce figurkę utrzymać w kolorach zimno brązowo beżowo białych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Oficjalnie zamykam dzień 1 malowania mam już dość na dziś efekt widoczny na dole ... Mnie zadawała (może poza twarzą ale to zawsze była ma słaba strona muszę wreszcie kupić porządne oleje bo te co mam są do ...) P.S Fazzy takie mogą być bo już bardziej moje mikro i flesz nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 kolejny postęp I tu pytanie z czego zrobić najlepiej śnieg??? P.S włócznia zmieni kolor i zastanawiam się nad tym fioletowym pióropuszem no ale zobaczę jak to wyjdzie przy innym kolorze włóczni i delikatnym washu A jutro polerka metalizerów wash śnieg i wycieczka po tajne składniki na krew Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 zdjęcia lepsiejsze.. ale nie rób wszystkich z góry.. ustaw figurkę wyżej.. zrób zdjęcia przy świetle dziennym.. z różnych stron.. w poziomie.. może trochę od dołu.. a śnieg.. najlepszy z sody klejonej na wikol.. po 3 latach jeszcze mi nie zżółkł na dioramach :P PS. co do malowania to trochę fuszerkę odstawiłeś.. farba ci się rozlała na sąsiednie kolory.. cieńszy pędzel i więcej wytrwałości :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 zdjęcia poprawie malowanie tez ale powiedz mi gdzie dokładnie mi sie rozlała bo ja już nie widze to pewnie wina lichego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi