Skocz do zawartości

Panther A Tamiya(zabytek)

ups

Rekomendowane odpowiedzi

Lecimy dalej. Porobiłem obicia na górnych płytach i narzędziach wynik w rzeczywistości o wiele bardziej mi się podoba niż na fotkach ale cuż. Przerdzawiłem wydechy, mam zagwostke co zrobić z gąsienicami bo te z zestawu są do ......(tu można wstawić jakiekolwiek określenie dolnej części pleców), wolałbym chyba już gume od majtek pomalować i naciągnąć na koła .W planie mam teraz kolejny wash (przegasi obicia), ewentualnie jakieś filtry, potem polakieruje bezbarwnym satynowym (może być??, chcę aby maszynka się nie błyszczała, a błyszczy się jeszcze po sido). Na końcu przykurzę jakimiś pigmentami.

No to kilka fotek:

cvb005u.th.jpgcvb007.th.jpgcvb008.th.jpg

cvb009.th.jpgcvb012.th.jpgcvb013.th.jpg

cvb014.th.jpgcvb015.th.jpgcvb017.th.jpg

Hmm chyba przeproszę się z tymi gumkami co gąsienice udają. Na friule mnie nie stać przed sezonem urlopowym także muszę jakoś dobrze upaćkać te z pudła. Narazie na gąski położyłem podkład chaos black i czekam,aż wyschnie.

Założyłem "gumki" tylko bez podtekstów

Przykleiłem shutzeny czy jak to się zwie, no i zrobiłem mufke na lufe ,które jeszcze wykończę później i sznurkami w 3ch miejscach na lufie dowiążę robiąć efektowny "baleron".

W sumie został jeszcze kolejny wash do wykonania , lakierowanie antybłyskowe i kurzenie.

zaa003.th.jpgzaa004.th.jpgzaa005.th.jpg

zaa006.th.jpgzaa007.th.jpg

Cieszę się bo prace nad drugim modelem w moim życiu powoli zbliżają się do końca, a efekt ....no cóż efekt jest chyba lepszy niż poprzednim razem.Pozdrawiam

c.d. jutro.

Warsztacik mój skromny nudzi , więc powoli kończę.

Porobiłem zacieki na tych bocznych osłonach, zrobiłem jeszcze raz washa, pokurzyłem troche model i ostre krawędzie delikatnie gun metalem pojechałem. Gąsienice są tragiczne pokurzyłem je trochę ale i tak widać ,że to padaka. Generalnie model chyba do mojej pierwszej galerii trafi. Fotki:

as011.th.jpgas065.th.jpgas079.th.jpgas048.th.jpgas088.th.jpg

• 7 months later...