Zderzak Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam! Po długiej przerwie skleiłem kolejny czołg. Można powiedzieć, że przez rok zapomniałem jak się maluje Model to pudełkowa Zvezda. Dodałem kilka drobiazgów, m.in. przewód do noktowizora, czy czegoś tam i belkę. Malowanie pędzelkami, Humbrolami od ręki. Brudzenie własna produkcja Wszystkie komentarze mile widziane. Sam widzę na zdjęciach, że lufa źle spasowana i jeden el. koło wieży. I mały zakurzony, stary ale jary bonus: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Fajnie popatrzeć... T-72 polski i to jeszcze w 1:35. Ja też maluje pędzlem. Widać, że się starałeś, ale jakiś on taki nieżywy. Zakurz go trochę bo brudzenie jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Za wysoko reflektor podczerwieni no i zieleń nie polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Malowanie pędzelkami, Humbrolami od ręki. Brudzenie własna produkcja No chłopie pogratulować takich umiejętności malowania pędzelkiem. Żadnych smug czy zacieków. Szacun - jak mawiają młodzi. No faktycznie dość egzotyczna ta zieleń. Układ plam z jakichś konkretnych planów czy też może (jak ja notorycznie) pozwoliłeś sobie na maluśką improwizacyjkę ? Super, ze w polskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 No chłopie pogratulować takich umiejętności malowania pędzelkiem. Żadnych smug czy zacieków. Szacun - jak mawiają młodzi. No faktycznie dość egzotyczna ta zieleń. Układ plam z jakichś konkretnych planów czy też może (jak ja notorycznie) pozwoliłeś sobie na maluśką improwizacyjkę ?Super, ze w polskim malowaniu. Co do zielonego to w rzeczywistości jest trochę inny( Humbrol 30). Układ plam to lekkie wzorowanie na innym modelu. Model przykurzę jak kupię pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tu masz polską zieleń, my mamy inną niż inne państwa NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Myślę jednak, że kolor zielonego nie gra tu większej roli. Polacy używali to, co było akurat pod ręką. Pomijając fakt, ze fotki ściemniły kolor dam kilka innych zdjęć pojazdów. Ten jasny kolor wprowadzają chyba na nowszych malowaniach. źródło: www.militaryphotos.com i Modelwork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Jak jest ze spasowaniem części w tym zvezdowym T-72 ? Da się to ulepić bez użycia szpachlówki ? Lufa w Twoim modelu jest z zestawu, czy aluminiowa (CMK, Eduard) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Ładnie go pomalowałeś, ale tylne beczki założyłeś odwrotnie (tj. powinny leżeć na tych ramionach, a nie być do nich podwieszone), i wyrzutniki granatów powinny być skierowane wszystkie w kierunku jazdy, a nie dookoła wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jak jest ze spasowaniem części w tym zvezdowym T-72 ? Da się to ulepić bez użycia szpachlówki ? Lufa w Twoim modelu jest z zestawu, czy aluminiowa (CMK, Eduard) ? Smile Da się. Model jak na tak niską cenę(kupiłem za 35zł ) jest naprawdę dobrze spasowany. Lufa z zestawu, producent pomyślał i nie trzeba nawiercać. Ładnie go pomalowałeś, ale tylne beczki założyłeś odwrotnie (tj. powinny leżeć na tych ramionach, a nie być do nich podwieszone), i wyrzutniki granatów powinny być skierowane wszystkie w kierunku jazdy, a nie dookoła wieży. Czekałem aż ktoś mi to wytknie Zorientowałem się po sklejeniu i po pomalowaniu. Jak znajdę czas to postaram się je obrócić. Co do granatników to trochę pofantazjowałem, bo tak mi się bardziej podobało. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi