Skocz do zawartości

Tygrys nr 134 Willa Feya.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję , zdjęć tygrysa numer 134 dowodzonego przez Willa Feya ze 102 batalionu czołgów ciężkich ss w okresie walk w Normandii lub informacji na temat dostępnej literatury.Z góry dzięki.

Napisano
Poszukuję , zdjęć tygrysa numer 134 dowodzonego przez Willa Feya ze 102 batalionu czołgów ciężkich ss w okresie walk w Normandii lub informacji na temat dostępnej literatury.Z góry dzięki.

http://www.tiif.de/thread.php?threadid=38&sid=dff57a3245b214ffceb389a1e4b200c2

Jak zauważysz żadne ze zdjęć wg tej strony nie przedstawia "134".

Niżej są zdjęcia które są nie opisane, 3 rząd od góry, 1 zdjęcie, trzech pancerniaków siedzi na glebie na tle tyłu Tygrysa, ten w środku to Fey.

3 zdjęcie w tym samym rzędzie, tym razem pancerniacy stoją na tle przodu Tygrysa, pierwszy z nich to Fey.

Prawdopodobnie to jedyne zdjęcia Tygrysa "134".

Te zdjęcia znajdziesz w "Tiger I on the western front" Jean Restayn.

Schemat malowania z rzutami z każdej strony znajdziesz w monografii Tygrysa I wyd. Aj-Press tom III.

Pzdr

Napisano

Dzięki za pomoc , przymierzam się do budowy modelu tego tygrysa , te fotki na pewno bardzo się przydadzą , jeszcze raz dzięki.Dodam jeszcze ze w książce "pancerna pięść" wyd. Kagero jest dość ciekawie opisana historia tygrysa nr 134.

Pozdrawiam

Napisano

Wstawione przez Okonka nie do końca legalnie screeny pochodzą ze wspomnianej przeze mnie monografii, a zdjęcie też jest na stronie z linku.

Pzdr

Napisano
Wstawione przez Okonka nie do końca legalnie screeny pochodzą ze wspomnianej przeze mnie monografii

Tylko, ze okonek ich nie wstawił a podlinkował i to nie ze swojej strony czy konta. Jak pisałem to 10 minut szukania w sieci

http://fororyc.forumsmotions.com/la-esquina-del-modelista-f9/el-verdadero-tiger-ace-de-normandia-will-fey-t109.htm

Nielegalnie to i owszem bo nie poprosiłem o zgodę właściciela postu a tamtym forum a co On zrobił to już jego sprawa. Ciekawe, jak coś po polsku to już nielegalnie.

Abyś nie miał problemu wywalam te screeny i wstawiam w ich miejsce linka do wspomnianej strony. Zekarowi na pewno wystarczy.

a zdjęcie też jest na stronie z linku.

a wcześniej

http://www.tiif.de/thread.php?threadid=38&sid=dff57a3245b214ffceb389a1e4b200c2

Jak zauważysz żadne ze zdjęć wg tej strony nie przedstawia "134".

Niżej są zdjęcia które są nie opisane, 3 rząd od góry, 1 zdjęcie, trzech pancerniaków siedzi na glebie na tle tyłu Tygrysa, ten w środku to Fey.

3 zdjęcie w tym samym rzędzie, tym razem pancerniacy stoją na tle przodu Tygrysa, pierwszy z nich to Fey.

Prawdopodobnie to jedyne zdjęcia Tygrysa "134".

Sorry. Musiałem przeoczyć, że o nim wspominałeś