carolus Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Witam. Właśnie buduję model F-14 1/72 firmy Academy. Przez pewien czas kabina leżała w pudełku, ponieważ gdy otworzyłem model była osobno. Gdy zacząłem sklejać model zauważyłem brud tak jakby po kleju, przedstawiam zdjęcia i proszę o pomoc w usunięciu tego paskudztwa: Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 1) preparat o nazwie Debonder do usuwania kleju CA 2) odtłuszczenie za pomocą spirytusu, wódki 3) umycie w letniej wodzie z płynem do mycia naczyń 4) potraktowanie rozpuszczalnikiem do farb akrylowych Wamod ( rozpuszcza nie tylko akryle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Kurcze mam niemiłe doświadczenie z rozpuszczalnikiem próbowałem to ścierać mokrą bawełnianą ściereczką ale nie schodzi. Stąd wygląda to na małe kropeczki i na porysowania. //Edit: Może to są plamki po rozpuszczalniku, może jak czyściłem aerograf to ze zbiorniczka wyleciało parę kropelek i spadło na szybkę? Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Kurcze mam niemiłe doświadczenie z rozpuszczalnikiem Very Happy próbowałem to ścierać mokrą bawełnianą ściereczką ale nie schodzi. Stąd wygląda to na małe kropeczki i na porysowania. Wamod nic nie uszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi