carolus Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam. Właśnie buduję model F-14 1/72 firmy Academy. Przez pewien czas kabina leżała w pudełku, ponieważ gdy otworzyłem model była osobno. Gdy zacząłem sklejać model zauważyłem brud tak jakby po kleju, przedstawiam zdjęcia i proszę o pomoc w usunięciu tego paskudztwa: Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam, Karol Cytuj
Mierzu Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 1) preparat o nazwie Debonder do usuwania kleju CA 2) odtłuszczenie za pomocą spirytusu, wódki 3) umycie w letniej wodzie z płynem do mycia naczyń 4) potraktowanie rozpuszczalnikiem do farb akrylowych Wamod ( rozpuszcza nie tylko akryle) Cytuj
carolus Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Napisano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Kurcze mam niemiłe doświadczenie z rozpuszczalnikiem próbowałem to ścierać mokrą bawełnianą ściereczką ale nie schodzi. Stąd wygląda to na małe kropeczki i na porysowania. //Edit: Może to są plamki po rozpuszczalniku, może jak czyściłem aerograf to ze zbiorniczka wyleciało parę kropelek i spadło na szybkę? Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj
Mierzu Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Kurcze mam niemiłe doświadczenie z rozpuszczalnikiem Very Happy próbowałem to ścierać mokrą bawełnianą ściereczką ale nie schodzi. Stąd wygląda to na małe kropeczki i na porysowania. Wamod nic nie uszkodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi