-lotus98- Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Oto mój nowy model. Jego skala to 1:72 z firmy Academy. Najwięcej broblemów miałem z kalkami. Cytuj
jachud3 Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Na pewno jest lepiej niż ostatnio, ale jeszcze dużo pracy przed tobą. - przejścia kolorów za ostre, chociaż wiem, że pędzlem jest cholernie ciężko uzyskac dobry efekt. - krawędzie natarcia nie są równe. Najlepiej maskuj je taśmą Tamiya, wtedy zawsze wyjdzie równiutko - niedomalowane fragmenty jak koła itp. trochę rażą. - nierówno pomalowana owiewka. - całość się błyszczy niemiłosiernie, wartoby pokryć cały model lakierem matowym. - całość za sterylna, ale to można wybaczyć, bo jeszcze się uczysz. Porada na przyszłość - lepiej dać dwie czy trzy CIENKIE warstwy farby niż jedną grubaśną. Model wygląda wtedy zdecydowanie lepiej. pzdr. Cytuj
-lotus98- Napisano 2 Lipca 2009 Autor Napisano 2 Lipca 2009 Owiewke malowalem wykalaczkami taże trudno zrobic proste linie. Co do malowania. Najgorzej wyszla mi biala farba nalozylem pierw pierwsza cienka warstwe i bylo ok ale jak nalozylem druga cienka warstwe tak po przerwie 2dni to robily się straszne smugi. Moze dlatego wydaje się że farba jest grubo położona. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 -lotus98- - pamiętam Twoje pierwsze galerie (sławny Su-24 na tle gaci ) i jest ogromny postęp. Z modelu na model coraz lepiej, no i w końcu zdjęcia na których udaje się coś zobaczyć. Dobrze że nie zraziłeś się pierwszymi krytycznymi uwagami. Za postepy masz bezalkoholowe oczywiście. Cytuj
hornet95 Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Ładny.Robisz postępy, a kolejne samoloty wyglądają coraz lepiej Cytuj
-lotus98- Napisano 5 Lipca 2009 Autor Napisano 5 Lipca 2009 Ładny.Robisz postępy, a kolejne samoloty wyglądają coraz lepiej Dzieki. Ale wciąż czekam na twoje dziela. Mógłbys je wreszcie pokazac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi