-lotus98- Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Oto mój nowy model. Jego skala to 1:72 z firmy Academy. Najwięcej broblemów miałem z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Na pewno jest lepiej niż ostatnio, ale jeszcze dużo pracy przed tobą. - przejścia kolorów za ostre, chociaż wiem, że pędzlem jest cholernie ciężko uzyskac dobry efekt. - krawędzie natarcia nie są równe. Najlepiej maskuj je taśmą Tamiya, wtedy zawsze wyjdzie równiutko - niedomalowane fragmenty jak koła itp. trochę rażą. - nierówno pomalowana owiewka. - całość się błyszczy niemiłosiernie, wartoby pokryć cały model lakierem matowym. - całość za sterylna, ale to można wybaczyć, bo jeszcze się uczysz. Porada na przyszłość - lepiej dać dwie czy trzy CIENKIE warstwy farby niż jedną grubaśną. Model wygląda wtedy zdecydowanie lepiej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Owiewke malowalem wykalaczkami taże trudno zrobic proste linie. Co do malowania. Najgorzej wyszla mi biala farba nalozylem pierw pierwsza cienka warstwe i bylo ok ale jak nalozylem druga cienka warstwe tak po przerwie 2dni to robily się straszne smugi. Moze dlatego wydaje się że farba jest grubo położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 -lotus98- - pamiętam Twoje pierwsze galerie (sławny Su-24 na tle gaci ) i jest ogromny postęp. Z modelu na model coraz lepiej, no i w końcu zdjęcia na których udaje się coś zobaczyć. Dobrze że nie zraziłeś się pierwszymi krytycznymi uwagami. Za postepy masz bezalkoholowe oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hornet95 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ładny.Robisz postępy, a kolejne samoloty wyglądają coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Ładny.Robisz postępy, a kolejne samoloty wyglądają coraz lepiej Dzieki. Ale wciąż czekam na twoje dziela. Mógłbys je wreszcie pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi