krzychu-onisk Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Dziś zakupiłem takie cudo, więc wypada dać In-boxa. To tak, w pudełku znajdujemy: 4 ramki z szarego plastiku Detalujemy: 1 ramkę z przezroczystego plastiku jeden arkusz kalkomanii na 4 wersje malowania: -NF-5B KLu313 sqn.,Twente, Nederland, 1990 -F-5B 425th TFTS, 58th TFTW, Williams AFB, 1986 -SF-5B Ejercito de l'Aire, Ala 23, Talavera, Spain, 1989 -CF-5B CAF. 413th Sqn., Coldlake, Canada 1995 dają nawet instrukcje, uwierzycie? jest ona typowa dla italerki, czyli da się coś przeczytać. Jeśli ktoś chce się zapoznać bliżej z instrukcją znajduje się ona TUTAJ Linie podziału wgłębne. Detale - w miarę, w miarę. Nadlewki są niewielkie z kilku miejscach. Przesunięcia form nieznaczne, nie będzie żadnych problemów z ich usunięciem. Plastik, typowy dla Italeri, całkiem przyjemny, kto sklejał ich modele ten wie. Wątpię by trzeba było użyć szpachli - ale pożyjemy zobaczymy. Szczegółami nie powala, jest po prostu OK. Ogólnie wygląda mi to na przykład ładnego modelu samolotu powojennej konstrukcji kraju kapitalistycznego Nie, nie zrobię warsztatu, zabieram go na wyjazd w góry (a tam nie będę miał neta :P ), po przyjściu ze szlaku lub w deszczowe dni będzie sklejanie piłowanie i malowanie A i malowanie oczywiście USAF. EDIT: malowanie jednak będzie hiszpańskie Jejku, godzinę robiłem tego in-boxa. EDIT: Może ktoś już kleił ten model i mógłby się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 To chyba jakiś przepak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Znalazłem coś takiego: Oryginalnie został wydany w 1988 przez, nie istniejącą już niestety, firmę ESCI. Wczoraj wróciłem z wyjazdu. Szczegóły o sklejalności modelu już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Oryginalnie został wydany w 1988 przez, nie istniejącą już niestety, firmę ESCI. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale odnoszę wrażenie że pudełka Italeri zawierające przepaki starych wyprasek charakteryzują się granatowym pasem u góry i srebrnym/szarym? napisem, mamy to tutaj, podobnie w niedawno pokazanych XB-70 i starych latających skrzydłach (wszystko chyba z ESCI), jeśli się mylę to mnie poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi