szymonzar Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Witam. Mam pytanko chce zrobic lampy Led w BIG FOOT i mam problem czym to "napędzić" mianowicie sa na rynku lampik LED dostępne na sztuki, o Srednicy 3mm PERFEKT i problem czy to nakarmić, pomyślałem o bateryjce 12V takie mozna dostać na allegro http://www.allegro.pl/item668939327_bateria_duracell_mn21_12v_a23_lrv08.html tylko czy ona wystarczy i da rade pociągnąć 3 Ledy 2 na lampy i 3 pomarańcz lub czerwień na "koguta". Wdzięczny będe za jakiekolwiek pomysły. Szymon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Diody led takie normalne , nie mylić z powerled napędzisz zwykłą baterią 3 voltową lub 4,5 - spokojnie zasili 4-10 diód połączonych równolegle. One mają pobór mocy na poziomie miliwatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonzar Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Super dziękuje za odpowiedź i kupuje lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi