Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Witam. Jako że zbieram siły na wieksze sztuki, a pudeł nie mam juz pod ręką...postanowiłem sklecić coś na szybcika. Wybrałem sposród pudełek z paznokciami ten model. M8 Greyhound od Italeri. Nie wdawając się w szczegóły, nawierciłem tylko otwory luf i skręciłem przednie koła. W pierwszej wersji miał być zielony, jednak pośpiech mnie zgubił i ugotowałem farbę chemią do kalek..no cóż, bywa Jako że przeważnie kłade cienkie warstwy farby mogłem sobie pozwolić na dodatkową, białą - obdartusa. Uprzednio było ich kilka, po cieniowaniu koloru bazowego...szkoda, bo fajnie to wyszedło...no ale, koty za płoty - wiem jakich kolorów moge się spodziewac po mieszaniu farbek mnie interesujących. Do rzeczy, model zacząłem lepic dziś rano..rano, około 11 - 12. Z przerwami na obiad,przeglądzie wyposażenia wakacyjnego..i kilkoma innymi obowiązkami udało mi się model doprowadzić do tego stanu. Po białym: I tu celowo czarno białe, często tak robię, by zobaczyć czy nie przesadzam z zaciekami etc. Więc moje fotki testowe po pierwszych płukankach: Wieczorkiem podmaziałem Tak ma pobrudzoną górę, dół zostawiam do momentu, aż sobie wybiorę rodzaj podłoża..i takie tam historie: Zatem ludu pracujący, niekoniecznie stolycy...co myślicie o tym paznokciu? p. Cytuj
Arek17 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Extra po prostu super.Sam mam takiego (twoj firma italeri??). Pozd:arek17 Cytuj
szlachcik1 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Fajny szybcioch piknie wyszło białe obdarte kamo, czekamy na skończoną podstawkę, może jakieś błotko?;> Cytuj
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 No no Super ten grayhondzik ci wyszedł. Tylko powiedz mi jak wykonałeś malowanie bo sam mam takiego z kompletem blach (jeden zestaw zbędny) i rozmyslam jaki model wykonac spośród przeglądniętych wersji. Pozdrawiam! Cytuj
Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 sam model, o dziwo jest przesuper spasowalny. Na prawdę italke za te pozycje należy pochwalic. Jesli będziesz ją dodatkowo waloryzował...to wyjdzie Ci super miniaturka. Sam chyba zakupię jeszcze jedną sztukę i oblaszkuje etc. - znaczy się poważniej podejde do tematu ;) Ja pomazałem zielonym,mieszanki na oko, a póżniej lakier do włosów, biała farba, po czym tarłem to szorstkim pędzlem zmoczonym w wodzie. Zasadniczo, to zimowy kamuflaż nie może nie wyjść...bo regułek na to nei ma;) A pazurka ukończyłem, tu finał: viewtopic.php?t=15501 p. Cytuj
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Sam model jest bardzo fajny ale wygląd znacznie poprawią nieco poprawione koła z caliber72 , łańcuchy śnieżne z extratech oraz jakieś tam blachy z extratech i edzia . Cytuj
Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 Dokładnie, ale jeszcze raz warto wspomnieć, że model jest swietną pozycją jak dla początkujących(spasowanie), tak i dla zaawansowanych bardziej modelarsko - czyli walorki, o których wspomniałeś. No i co ważne, jako jeden z niewielu usańskich podoba mnie się - jako bryła. Pikny brzydal taki ;) Cytuj
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Ej tam brzydal ;) Mnie się ten pojazd bardzo podoba. Chyba jeszcze zachaczę o jedna sztuke Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi