Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Witam. Jako że zbieram siły na wieksze sztuki, a pudeł nie mam juz pod ręką...postanowiłem sklecić coś na szybcika. Wybrałem sposród pudełek z paznokciami ten model. M8 Greyhound od Italeri. Nie wdawając się w szczegóły, nawierciłem tylko otwory luf i skręciłem przednie koła. W pierwszej wersji miał być zielony, jednak pośpiech mnie zgubił i ugotowałem farbę chemią do kalek..no cóż, bywa Jako że przeważnie kłade cienkie warstwy farby mogłem sobie pozwolić na dodatkową, białą - obdartusa. Uprzednio było ich kilka, po cieniowaniu koloru bazowego...szkoda, bo fajnie to wyszedło...no ale, koty za płoty - wiem jakich kolorów moge się spodziewac po mieszaniu farbek mnie interesujących. Do rzeczy, model zacząłem lepic dziś rano..rano, około 11 - 12. Z przerwami na obiad,przeglądzie wyposażenia wakacyjnego..i kilkoma innymi obowiązkami udało mi się model doprowadzić do tego stanu. Po białym: I tu celowo czarno białe, często tak robię, by zobaczyć czy nie przesadzam z zaciekami etc. Więc moje fotki testowe po pierwszych płukankach: Wieczorkiem podmaziałem Tak ma pobrudzoną górę, dół zostawiam do momentu, aż sobie wybiorę rodzaj podłoża..i takie tam historie: Zatem ludu pracujący, niekoniecznie stolycy...co myślicie o tym paznokciu? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Extra po prostu super.Sam mam takiego (twoj firma italeri??). Pozd:arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Fajny szybcioch piknie wyszło białe obdarte kamo, czekamy na skończoną podstawkę, może jakieś błotko?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 No no Super ten grayhondzik ci wyszedł. Tylko powiedz mi jak wykonałeś malowanie bo sam mam takiego z kompletem blach (jeden zestaw zbędny) i rozmyslam jaki model wykonac spośród przeglądniętych wersji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 sam model, o dziwo jest przesuper spasowalny. Na prawdę italke za te pozycje należy pochwalic. Jesli będziesz ją dodatkowo waloryzował...to wyjdzie Ci super miniaturka. Sam chyba zakupię jeszcze jedną sztukę i oblaszkuje etc. - znaczy się poważniej podejde do tematu ;) Ja pomazałem zielonym,mieszanki na oko, a póżniej lakier do włosów, biała farba, po czym tarłem to szorstkim pędzlem zmoczonym w wodzie. Zasadniczo, to zimowy kamuflaż nie może nie wyjść...bo regułek na to nei ma;) A pazurka ukończyłem, tu finał: viewtopic.php?t=15501 p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Sam model jest bardzo fajny ale wygląd znacznie poprawią nieco poprawione koła z caliber72 , łańcuchy śnieżne z extratech oraz jakieś tam blachy z extratech i edzia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Dokładnie, ale jeszcze raz warto wspomnieć, że model jest swietną pozycją jak dla początkujących(spasowanie), tak i dla zaawansowanych bardziej modelarsko - czyli walorki, o których wspomniałeś. No i co ważne, jako jeden z niewielu usańskich podoba mnie się - jako bryła. Pikny brzydal taki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Ej tam brzydal ;) Mnie się ten pojazd bardzo podoba. Chyba jeszcze zachaczę o jedna sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi